Γιατί άραγε μπαΐλντισε ο ιμάμης και έδωσε αυτό το όνομα σ’ ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά του καλοκαιριού; Οι εκδοχές που έχουν καταγραφεί είναι πολλές… Το ιμάμ μπαϊλντί συνηθίζεται στην Ελλάδα, στην Τουρκία και στις χώρες των Βαλκανίων και παρόλο που η ονομασία του παραπέμπει σε τούρκικης καταγωγής πιάτο, πάντα είχα την υποψία ότι μάλλον είναι ελληνικό φαγητό εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας ελαιολάδου που περιέχει. Ο Ν. Ψυλλάκης σημειώνει, σε κάποιο από τα βιβλία του, ότι πολλά φαγητά με τούρκικη ονομασία είναι ελληνικά, που οι Τούρκοι τους έδωσαν δικά τους ονόματα και μ’ αυτά τα νέα ονόματα επικράτησαν. Κάτι σαν «αντιδάνειο» ας πούμε…
Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News