Βολικό και εύκολο στο μαγείρεμα, το εμπιστεύεσαι για λίγη ώρα στο φούρνο και μετά ροκανίζεις την πετσούλα του. Η δική μου αγαπημένη εκδοχή είναι με πέστο από πράσινες πιπεριές και πετιμέζι. Σκορδάτο πέστο, γλυκό πετιμέζι (για να ισορροπούν οι γεύσεις) και τρυφερό ψητό κοτόπουλο! Σκέφτεστε καλύτερο φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι;
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο
- 2 κιλά πατάτες
Για το pesto:
- 2 πράσινες πιπεριές
- 100 γρ. καρύδια
- 50 ml πετιμέζι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι πιπέρι
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News