525
| Οι νεαροί ποδοσφαιριστές των Αθλητικών Ακαδημιών

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού πέρασε από το Περιστέρι

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2016, 16:26

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού πέρασε από το Περιστέρι

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2016, 16:26

O τόπος: το Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου. Η ημέρα: Κυριακή 6 Μαρτίου. Το σκηνικό: 880 παιδιά από 13 ακαδημίες ποδοσφαίρου και 1400 γονείς και συνοδοί. Ο λόγος: ένα από τα φεστιβάλ των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ που οργανώνονται φέτος σε δέκα πόλεις της Ελλάδας.

Οι μικροί «αστέρες» της μπάλας των ακαδημιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν σε παιχνίδια ομαδικότητας και να παρακολουθήσουν ευχάριστα μαθήματα διατροφής. Είχαν ακόμη μία βιωματική εμπειρία: αγωνίστηκαν ως παραολυμπιακοί αθλητές.

Οι γονείς και οι συνοδοί δεν έμειναν απλά να περιμένουν τα παιδιά αλλά παρακολούθησαν από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος ομιλίες και σεμινάρια για θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών. Στον ίδιο χώρο οι προπονητές όλων των ακαδημιών παρακολούθησαν προπονητικό σεμινάριο από τον υπεύθυνο της προπονητικής ομάδας του προγράμματος και βοηθό προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, Κώστα Τσάνα.

Ο Γ. Καραγκούνης με παιδιά από τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Καμίλ ΖίγκλερKamil Ziegler βρέθηκε στην εκδήλωση και απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους: «Σας ευχαριστώ όλους που είστε εδώ σήμερα, είναι επιτυχία» είπε. «Ο ΟΠΑΠ είναι εδώ για να στηρίζει τα παιδιά. Σήμερα αθλητές, αύριο καλύτεροι άνθρωποι. Αυτό είναι το όραμά μας».

Δίπλα στα παιδιά των ακαδημιών βρέθηκε ομάδα πρεσβευτών αθλητών από διάφορα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα με σημαντικές διακρίσεις και επιδόσεις. Ανάμεσά τους οι πρώην διεθνείς αθλητές Γιώργος Καραγκούνης, Αντώνης Νικοπολίδης και Θοδωρής Παπαλουκάς, ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Βαγγέλης Μάντζαρης αλλά και ο Δημήτρης Τσιάμης, αθλητής στίβου (τριπλούν), η Στέλλα – Ηρώ Λεδάκη, αθλήτρια στίβου (επί κοντώ), ο Βύρωνας Κοκκαλάνης, αθλητής ιστιοπλοΐας, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, παραολυμπιακός αθλητής boccia και ο παραολυμπιακός αθλητής σφαιροβολίας, Σεζόν Φερνάντες.

O κ. Κ. Ζίγκλερ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ, μαζί με μικρούς αθλητές των ακαδημιών

Τα φεστιβάλ του ΟΠΑΠ θα συνεχίσουν ταξιδεύοντας σε δέκα μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Τα δύο πρώτα έχουν γίνει στο Ηράκλειο Κρήτης και την Πάτρα, όπου η χαρά του αθλητισμού μοιράστηκε με 1.880 παιδιά και 2.850 γονείς και συνοδούς. Οι γιορτές του αθλητισμού συνεχίζονται σε Κατερίνη, Λάρισα, Αργος, Ιωάννινα, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη.

Η παρέλαση των ακαδημιών στην εντυπωσιακή τελετή έναρξης του Φεστιβάλ
Η παρέλαση των ακαδημιών στην εντυπωσιακή τελετή έναρξης του Φεστιβάλ

Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης 125 ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, που απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά. Με βασικό μήνυμα «Σήμερα Αθλητές – Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι» το πρόγραμμα στοχεύει στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων παιδιών και την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας.

Οι ακαδημίες επωφελούνται από το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει:
• Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους
• Προπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA και της FIFA
• Υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό
• Ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, καθώς και για μία ώρα πριν και μία μετά
• Συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ και τα φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στο: www.sportsacademies.opap.gr/

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...