Φόρτσα Ιτάλια: τιραμισού
Η φίλη μας η Ελένη μετακόμισε πριν από 15 μήνες στο Μιλάνο για να βρει την τύχη της.
Μαζί με την τύχη της βρήκε και την αυθεντική – έτσι λέει – ιταλιάνικη συνταγή για τιραμισού, σε ένα σεμινάριο ζαχαροπλαστικής.
Κι όταν τον περασμένο μήνα ήρθε πίσω στην πατρίδα για βουτιές και γεμιστά, την βάλαμε να μας φτιάξει μια γερή δόση.
Δεν παίρνω όρκο για το αν είναι η βέρα ιταλική συνταγή, ορκίζομαι όμως ότι είναι πεντανόστιμη και πανάλαφρη.
Υλικά:
-4 αυγά
-500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
-200 γρ. ζάχαρη άχνη
-1 ½ πακέτο σαβαγιάρ
-1 σφηνάκι κονιάκ
-1 δόση βανίλια
-1 κούπα καφέ εσπρέσο (ή έστω φίλτρου)
-κακάο για πασπάλισμα
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News