451
Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος έκανε την επίμαχη πρόταση | Nick Paleologos / SOOC

Οταν από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία!

Τάκης Καραγιάννης Τάκης Καραγιάννης 13 Ιανουαρίου 2016, 12:51
Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος έκανε την επίμαχη πρόταση
|Nick Paleologos / SOOC

Οταν από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία!

Τάκης Καραγιάννης Τάκης Καραγιάννης 13 Ιανουαρίου 2016, 12:51

«…Τα ωρολόγια προγράμματα του σχολείου διευρύνονται στις 40 διδακτικές ώρες (5 μέρες Χ 8 ώρες για τους μαθητές) και οι εκπαιδευτικοί που τα υλοποιούν, χωρίς καμία αύξηση του ωραρίου τους, θα έχουν πλεονάζουσες αποδοχές από τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μέσα από μια διαδικασία δίκαιης – αναλογικής επιβάρυνσης με βάση τη φορολογική τους δήλωση.

» Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη – άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο. Οι δύο καθηγητές αριστείς (sic) που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ τον μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ τον χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λ.π…»

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το άρθρο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη στην Αυγή. Είναι το δεύτερο μέρος μιας σειράς άρθρων, τα οποία μιλούν για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει, ουσιαστικά, την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία. Εάν το έκανε αυτό ένας από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι τι θα είχε συμβεί;

Το Μαξίμου έχει χάσει, πλέον, κάθε μέτρο.

Τι κάνει η κυβέρνηση; Βλέπει πως δεν έχει χρήματα να κινήσει και να λειτουργήσει τις πιο βασικές δομές της χώρας και βγάζει σε εφημερίδες και κανάλια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να κάνουν τους «λαγούς». Να προτείνουν, δηλαδή, κάτι που εάν λέγονταν από στέλεχος της κυβέρνησης θα είχε προκληθεί πολιτικός σεισμός. Να προτείνουν κάτι που εάν είχε προταθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις θα είχε καεί το Σύνταγμα. Δεν είναι δύσκολο να το φανταστείτε. Αναλογιστείτε τον Αντρέα Λοβέρδο να το λέει. Τη Μαριέττα Γιαννάκου, παλαιότερα, ή την Αννα Διαμαντοπούλου πιο πρόσφατα. Μάχη κανονική.

Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης δεν είναι απλός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από δημοσιογράφος και φιλόλογος είναι από τους βουλευτές δίνουν μάχη καθημερινά στα media και που ανεβάζουν αρκετά τους τόνους. Είναι από τους εκλεκτούς του προέδρου, από τους πιο «αριστερούς» που έχουν απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε, κάθε τι που λέει είναι μιλημένο από πριν.

Εκτός κι αν οι απόψεις του είναι προσωπικές και δεν εκφράζουν την κυβέρνηση. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε μπροστά μας ένα ενδεικτικό παράδειγμα για το πώς αλλοτριώνεται ένα κόμμα και τα στελέχη του, μόλις, αρχίσουν οι αγκαλιές με την εξουσία.

Οταν το προτείνουν οι άλλοι είναι νεοφιλελεύθεροι, ανάλγητοι, γερμανοτσολιάδες και πουλημένοι στον Σόιμπλε. Οταν το προτείνουν οι δικοί μας είναι στροφή στον ρεαλισμό.

Υ.Γ. Υπάρχουν και χειρότερα. Το άρθρο Τριανταφυλλίδη στην «Αυγή» δεν μιλά μόνο για εισαγωγή διδάκτρων στο δημόσιο σχολείο, αλλά και για κατάργηση του ΑΣΕΠ! Πρώτη φορά τέτοια Αριστερά.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...