Από τα παλάτια σε ένα προκατασκευασμένο σπίτι 37 τμ ο Ελον Μασκ

13 Ιουλίου 2021, 17:46
https://www.youtube.com/watch?v=SdQuE5hlU8A

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να αγοράσει όποιο σπίτι θέλει ακόμα και σε περιοχές που οι τιμές των ακινήτων είναι απαγορευτικές για τη συντριπτική πλειοψηφία των κοινών θνητών.

Κι όμως ο Ελον Μασκ,  όταν βρίσκεται στο Τέξας όπου εδρεύει η εταιρεία του η οποία σχεδιάζει ταξίδια στο διάστημα, ζει σε ένα μικροσκοπικό – για τα δεδομένα του δικού του πλούτου τουλάχιστον – σπίτι αξίας 50.000 δολαρίων. Που δεν είναι καν δικό του, αλλά το νοικιάζει.

Και όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος πριν από ένα μήνα στην κατοχή του μονο μία κατοικία στο Σαν Φρανσίσκο,  καθώς έχει πλέον πουλήσει τα περισσότερα κινητά που διαθέτει.

Στο Τέξας, το σπιτάκι του είναι προκατασκευασμένο, διαστάσεων 6 επί 6 μέτρων. Έχει σαλόνι, κρεβατοκάμαρα και μπάνιο με ντουζιέρα. Η εταιρεία Boxabl που το κατασκευάζει είχε αποκαλύψει από τον περασμένο Νοέμβριο ότι προορίζεται για έναν «υψηλό και άκρως απόρρητο αγοραστή». Ποιος άλλος εκτός από τον Μασκ θα είχε στην πόρτα μια αφίσα με τον Falcon 9, τον πύραυλο που κατασκευάζει η εταιρεία του;