Μια ακόμη επαναστατική τεχνολογία γεννήθηκε στα φημισμένα εργαστήρια του Ινστιτούτου Τεχνολογία της Μασαχουσέτης.
Ερευνητές στο Media Lab του MIT σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το πανεπιστήμιο Στάνφορντ ανέπτυξαν μια σειρά από μικρά ρομποτικά αντικείμενα, που λειτουργούν ως αξεσουάρ και για τα ρούχα αλλά και για το σώμα. Τα αντικείμενα αυτά ονομάστηκαν από τους ερευνητές «Kino» αλλά οι ιδιότητες τους οδήγησε στον χαρακτηρισμό «ζωντανά κοσμήματα» τον οποίο χρησιμοποιούν όσοι αναφέρονται σε αυτά.
Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα wearable.com, τα αξεσουάρ αυτά μπορούν να κινούνται πάνω στα ρούχα και να μεταμορφώνουν κυριολεκτικά την αισθητική τους. Τα Kino που χρησιμοποιούνται ως… μπιζού (κολιέ κ.α) έχουν την ικανότητα να αλλάζουν σχήμα.
Εκτός από τις στιλιστικές τους υπηρεσίες τα Kino παρέχουν και τεχνολογικές αφού ενσωματώνουν τεχνολογία Bluetooth και διαθέτουν μικρόφωνο και ηχείο ώστε να μπορεί κάποιος να δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις και να επικοινωνεί μέσω αυτών.
Οι ερευνητές έχουν ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για να αναβαθμίσουν τα Kino. Πειραματίζονται με αισθητήρες που θα τοποθετούνται στα Kino και θα αντιδρούν στις αλλαγές της θερμοκρασίας ή στην παρουσία βροχής και θα δρουν αναλόγως.
Αν για παράδειγμα, πιάσει βροχή το Kino θα πηγαίνει μόνο του και θα ξεδιπλώνει την κουκούλα στο μπουφάν που φορά κάποιος ή σε περίπτωση που αρχίζει να πέφτει η θερμοκρασία το Kino θα «σφίξει» στο σώμα το μπουφάν ή το παλτό που φορά κάποιος.