341
Η βασίλισσα Μαργκρέτε με τις ενδιαφέρουσες αποφάσεις | CreativeProtagon

«Ζήστε τη ζωή σας» λέει η Mαργκρέτε Β΄ στα εγγόνια της, δεν είστε πια πριγκιπόπουλα

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2022, 15:38
Η βασίλισσα Μαργκρέτε με τις ενδιαφέρουσες αποφάσεις
|CreativeProtagon

«Ζήστε τη ζωή σας» λέει η Mαργκρέτε Β΄ στα εγγόνια της, δεν είστε πια πριγκιπόπουλα

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2022, 15:38

Η βασίλισσα Μαργκρέτε Β’ της Δανίας αποφάσισε να αφαιρέσει από τα τέσσερα εγγόνια της, τους βασιλικούς τίτλους, σύμφωνα με άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Guardian . Πρόκειται για τα παιδιά του 53χρονου Πρίγκιπα Ιωακείμ, του δεύτερου γιου της, ο οποίος έχει κάνει δύο γάμους και έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά ηλικίας από 10 έως 23 ετών.

«Από την 1η Ιανουαρίου, οι απόγονοι της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας, του Πρίγκιπα Ιωακείμ θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τους τίτλους του κόμη και της κόμισσας του Μονπεζάτ, ενώ οι τίτλοι του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Δανίας, παύουν να υφίστανται», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Παλατιού. «Με την απόφασή της, η Αυτής Μεγαλειότητα, θέλει να δημιουργήσει ένα πλαίσιο για τα τέσσερα εγγόνια, ώστε να μπορούν, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, να διαμορφώσουν τη δική τους ύπαρξη, χωρίς να περιορίζονται από τις ειδικές εκτιμήσεις και τις υποχρεώσεις, τις οποίες έχει μια επίσημη σχέση με τον Βασιλικό Οίκο, όπως προστάζει ο θεσμός», τονίζεται επίσης, στην ανακοίνωση.

Ο Πρίγκιπας Γιόακιμ, σε πρόσφατη φωτογραφία στην Κοπεγχάγη,  με τη δεύτερη σύζυγό του Μαρία και τα τέσσερα παιδιά του που χάνουν τον πριγκιπικό τίτλο. Από αριστερά, ο Φέλιξ, η Αθηνά, ο Χένρικ και ο Νικολάι/ EPA/MADS CLAUS RASMUSSEN

Η μητέρα των δύο μεγαλύτερων γιων του Πρίγκιπα Ιωακείμ -του Νικολάι και του Φέλιξ – δηλώνει «σοκαρισμένη» από αυτή την απόφαση. «Η απόφαση ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Τα παιδιά αισθάνονται εξοστρακισμένα», δηλώνει η κόμισσα Αλεξάνδρα του Φρέντερικσμποργκ, στην ταμπλόιντ B.T. της Δανίας. «Δεν μπορούν να καταλάβουν το λόγο, για τον οποίο τους αφαιρείται η ταυτότητά τους», προσθέτει στις δηλώσεις της.

Εκτός από τον Νικολάι και τον Φέλιξ, ο Πρίγκιπας Ιωακείμ έχει ακόμα δύο παιδιά, από τα οποία αφαιρέθηκαν, επίσης, οι τίτλοι: Πρόκειται για τον Χένρικ και την Αθηνά, που απέκτησε με την δεύτερη σύζυγό του Πριγκίπισσα Μαρί, την οποία παντρεύτηκε το 2008. Σύμφωνα με το Παλάτι, ο Πρίγκιπας Ιωακείμ ήταν ενήμερος για την απόφαση της μητέρας του και μάλιστα «συμμετείχε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News