Σύμφωνα με τους ιάπωνες τεχνικούς που ανέπτυξαν αυτή την εφαρμογή λογισμικού, το μόνο που πρέπει να κάνει μια γυναίκα είναι να τοποθετήσει το κινητό στο ντεκολτέ της και εκείνο διαβάζει αμέσως και με απόλυτη ακρίβεια τι νούμερο σουτιέν χρειάζεται να παραγγείλει στο διαδίκτυο.
Απευθύνεται κυρίως σε στελέχη επιχειρήσεων που δουλεύουν ατελείωτες ώρες στο γραφείο και δεν έχουν χρόνο να ψωνίσουν οι ίδιες, αλλά και σε πελαγωμένες από τις δουλειές του σπιτιού νοικοκυρές ή μαμάδες που η φροντίδα των παιδιών δεν τους αφήνει χρόνο για τον εαυτό τους. Αφορά δηλαδή ένα ευρύ φάσμα γυναικείου κοινού.
Παράλληλα, το κινητό αυτό που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία πριν από λίγες ημέρες, στα μέσα Ιανουαρίου, κάνει τη ζωή ευκολότερη για πολλές γυναίκες οι οποίες φοράνε λάθος νούμερο σουτιέν. Και δεν είναι λίγες οι κυρίες αυτές, καθώς όπως λένε τα στοιχεία τέσσερις στις πέντε γυναίκες φοράνε μεγαλύτερο από το κανονικό ή μικρότερο σουτιέν.
Σύμφωνα μάλιστα με τους γιατρούς κάτι τέτοιο, δηλαδή ένα σουτιέν που θα πιέζει αρκετά το στήθος ή θα το αφήνει υπερβολικά χαλαρό, δεν είναι ό,τι καλύτερο για τη διατήρησή αυτού του ευαίσθητου αδένα -αλλά και πεμπτουσία του θηλυκού κάλλους- σε καλή κατάσταση.
Οπως επισημαίνει στην Daily Mail η Φοίβη Τζάκσον-Εντουαρντς, υπεύθυνα για τη μέτρηση του ντεκολτέ είναι μια κάμερα και ένας μικροσκοπικός αισθητήρας, που κάνουν το «Τσίτσι» (έτσι λέγεται στα ιαπωνικά το στήθος) ακαταμάχητο, όπως έδειξε η περίοδος των τεστ κατά την οποία δοκιμάστηκε σε πλήθος εθελοντριών, που δήλωσαν ύστερα από την εμπειρία τους αυτή τρομερά ικανοποιημένες. Εξάλλου, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης, δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας για τη χρησιμοποίηση της συσκευής.
Και η κατάσταση για το νέο κινητό θα ήταν ιδανική, αν δεν υπήρχαν οι διαμαρτυρίες των φεμινιστικών οργανώσεων της Ιαπωνίας, οι οποίες έσπευσαν να το καταδικάσουν ως «κάτι που σχεδιάστηκε από άντρες για λογαριασμό των γυναικών, οι οποίες δεν το έχουν πραγματικά ανάγκη». Οπως σημειώνουν στις πύρινες ανακοινώσεις που εξέδωσαν, οι γυναίκες γνωρίζουν διαισθητικά ποιο μέγεθος σουτιέν να αγοράσουν. Γι΄ αυτό και δεν καταγράφονται παράπονα στους γιατρούς από γυναίκες πως τα σουτιέν που φοράνε τους προκαλούν φαγούρα, πως τους γδέρνουν ή τους ερεθίζουν το δέρμα. «Καλούμε τις γυναίκες να σαμποτάρουν αυτό το μαραφέτι» καταλήγουν με μια μαχητική αποστροφή που ανακαλεί στη μνήμη άλλες εποχές.