Μπορεί να κέρδισε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων χαρίζοντας τη φωνή του στον Σερίφη Γούντι στη σειρά ταινιών «Toy Story» της Pixar, αλλά φαίνεται πως ο Τομ Χανκς περισσότερο θα ήθελε να ήταν ο έμπιστος βοηθός και κολλητός του καουμπόι, ο Μπαζ Λαϊτγίαρ.
Σε συνέντευξή του στην Telegraph, ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός αποκάλυψε τη λατρεία του για το Διάστημα, αναφέροντας, μάλιστα, πως θα καθάριζε ακόμα και τις τουαλέτες σε ένα διαστημόπλοιο, εάν του προσφερόταν η δυνατότητα να ταξιδέψει, επιβαίνοντας στο εσωτερικό του, στα άστρα.
«Θα ήθελα να είμαι ο υπεύθυνος για το σερβίρισμα του φαγητού και για τα αστεία από και προς το φεγγάρι» είπε. «Αν υπήρχε χώρος, θα ήμουν εκείνος που καθαρίζει, αστειεύεται, λέει ιστορίες και διασκεδάζει τους πάντες. Είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος. Πιθανώς να υπέβαλα αίτηση αυτή τη στιγμή! Μπορεί να είναι καλή ιδέα. Θα έκανα όλες τις δουλειές. Θα καθάριζα την τουαλέτα. Θα σέρβιρα το φαγητό. Θα δίπλωνα τα ρούχα. Θα πρόσεχα τον εξοπλισμό. Με αυτόν τον τρόπο οι άλλοι θα μπορούσαν να είναι ελεύθεροι να κάνουν άλλα πράγματα» προσέθεσε.
Ο 67χρονος Tομ Χανκς (ο οποίος έχει επίσης υποδυθεί τον αμερικανό αστροναύτη Τζιμ Λόβελ στην ταινία «Apollo 13», επαναλαμβάνοντας την ιστορική φράση «Χιούστον, έχουμε πρόβλημα») πρωταγωνιστεί σε ένα επικό ταξίδι στο Διάστημα που αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τα προηγούμενα αλλά και τα μελλοντικά ταξίδια της ανθρωπότητας στο φεγγάρι.
Ομως το «Moonwalkers» δεν είναι μια ταινία, αλλά ένα υπερθέαμα, μια συγκλονιστική έκθεση (από τις 6 Δεκεμβρίου στον τεράστιο και επαναστατικό τεχνολογικά εκθεσιακό χώρο Lighthouse, στο Λονδίνο), στο πλαίσιο της οποίας ο Χανκς δεν καθαρίζει τουαλέτες, αλλά παρουσιάζει λεπτομερώς όλες τις αποστολές του προγράμματος Apollo, επιστέγασμα του οποίου αποτέλεσε η κατάκτηση της σελήνης από τα μέλη της αποστολής Apollo 11 τον Ιούλιο του 1969.
Οι «Περιπατητές της Σελήνης» («moonwalkers» στα ελληνικά) προσφέρουν επίσης μια εικόνα όσον αφορά την επικείμενη επανέναρξη των επανδρωμένων αποστολών στο φεγγάρι, με τον Τομ Χανκς να συνομιλεί με αστροναύτες του (υπό την ηγεσία της NASA) προγράμματος Artemis, στόχος του οποίου είναι να επιστρέψουν οι άνθρωποι στη Σελήνη, για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 1972, όταν στον δορυφόρο της Γης το πόδι τους πάτησαν τα μέλη της αποστολής Apollo 17, της ενδέκατης και τελευταίας αποστολής του ιστορικού προγράμματος.
Ο Τομ Χανκς έγραψε το «Moonwalkers» μαζί με τον διακεκριμένο βρετανό κινηματογραφιστή Κρίστοφερ Ράιλι, στο βιογραφικό του οποίου συγκαταλέγονται πολλές από τις πιο πρωτοποριακές ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα για το Διάστημα (τα οποία γύρισε για λογαριασμό του BBC, του Netflix και του PBS).
Λόγω της ενασχόλησής του με το Διάστημα –για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους– ο Χανκς έχει έρθει σε επαφή με μια σειρά από πρωτοπόρους της NASA. Ωστόσο, όταν ζήτησε εγγράφως από τον Νιλ Αρμστρονγκ να του μιλήσει για το ιστορικό του «Mικρό βήμα για τον άνθρωπο, μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα», έλαβε ως απάντηση «ένα πολύ ευγενικό όχι». Ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι του εξήγησε πως είχε ελάχιστα να πει που δεν ήταν ήδη ειπωμένα και γνωστά και του ευχήθηκε ό,τι καλύτερο.