Ενα όνειρο ζωής μπορεί εύκολα να γίνει πραγματικότητα, με τα νέα δεδομένα στη μακροχρόνια μίσθωση | Shutterstock
Θέματα

«Σπάσε» τους μύθους με το απόλυτο quiz και κέρδισε!

Ο,τι ακούγεται εντυπωσιακό δεν είναι απαραίτητα και η αλήθεια... Και στην εποχή όπου η πληροφορία ρέει άφθονη από άπειρες πηγές, είναι σημαντικό να ξέρουμε να διαχωρίζουμε την πραγματικότητα από… τους μύθους
Advertorial

Μύθοι υπάρχουν πολλοί. Για την ακρίβεια, εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο. Είναι στην ανθρώπινη φύση να «τρέφεται» με μύθους. Ιστορίες για πράγματα και καταστάσεις που δεν εξηγούνται, ψέματα που ακούγονται εξαιρετικά εντυπωσιακά… Οι μύθοι είναι ό,τι πρέπει για να «θρέψουν» την έμφυτη ανθρώπινη περιέργεια. Υπάρχουν όμως και οι μύθοι που μας κοστίζουν. Και αυτούς πρέπει να τους ξεκαθαρίσουμε.

Μύθοι είναι ιστορίες που ακούγονται πραγματικές, αλλά δεν είναι. Συνήθως είναι τραβηγμένες, αλλιώς δεν θα γίνονταν και διάσημες. Οπως κάποιες φορές που δεν μπορούμε να παραδεχτούμε τα προβλήματά μας και καταφεύγουμε σε ακραίες εκδηλώσεις πίστης, του τύπου «μας ψεκάζουν». Μία που το λέγαμε και μία που γελούσαμε. Ομως υπήρχαν και άνθρωποι που έπρεπε να το πιστέψουν, για να έχουν μία εξήγηση για το τέλμα της ελληνικής οικονομίας. ∆εν μπορούσαν να δεχθούν κάτι διαφορετικό, και ένας μύθος που τους «νάρκωνε» και τους εξαιρούσε από την ευθύνη ήταν ό,τι έπρεπε!

Υπάρχουν μύθοι που κάνουν ακριβώς το αντίθετο. ∆ηλαδή παίρνουν μία πραγματικότητα, συνήθως ένα ιστορικό γεγονός και το διαψεύδουν. Για παράδειγμα, στις 6 Ιουλίου του 1969 η αποστολή Απόλλων 11 εκτοξεύθηκε στο Διάστημα και πέντε μέρες μετά ο άνθρωπος πάτησε πρώτη φορά στο φεγγάρι. Το 1976 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο με θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την προσελήνωση του 1969 και ακολούθησαν δεκάδες βιβλία που υποστήριζαν ότι η NASA δεν έφθασε ποτέ στο φεγγάρι.

Το βασικό τους στοιχείο ήταν η φωτογραφία από την αμερικανική σημαία που φαινόταν να κυματίζει στον αέρα, καθώς υποστήριζαν (και είχαν δίκιο) ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον να συμβεί στη σελήνη, γιατί δεν υπάρχει αέρας. Η απάντηση που έχει δώσει η NASA είναι ότι ο αστροναύτης Ολντριν έστριψε το κοντάρι της σημαίας για να την καρφώσει στο έδαφος και το ύφασμα κουνήθηκε. Επίσης, το ύφασμα υποστηριζόταν σε σύρμα, ώστε να μην πέφτει. Επειδή όμως στη σελήνη όλες οι κινήσεις γίνονταν πιο αργά, όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία η σημαία «κυμάτιζε» ακόμα…

Από την άλλη υπάρχουν και αυτές οι τοποθετήσεις που κάποτε συνιστούσαν μύθο, αλλά με την εξέλιξη των εποχών είναι πλέον η πραγματικότητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο μύθος μας αφορά, διότι μπορεί να «αδειάζει» το πορτοφόλι μας.

Το leasing αυτοκινήτου, για παράδειγμα, «συμφέρει μόνο τις εταιρείες». Αυτός ο μύθος βασίζεται στον πρώτο τύπο leasing (μακροχρόνιας μίσθωσης) που έγινε γνωστός στην Ελλάδα, τον εταιρικό. Πλέον, η υπηρεσία Avis Leasing, αφορά όλους: και ιδιώτες και ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού είναι πολύ πιο οικονομικό από τη διαδικασία αγοράς αυτοκινήτου. Γιατί;

Πρώτον, η δόση είναι χαμηλότερη από αυτή που θα πληρώσει κάποιος για την αγορά του αυτοκινήτου, η οποία βέβαια συνοδεύεται από επιτόκια και αυξάνει την τελική του τιμή. ∆εύτερον, τα αυτοκίνητα «γερνάνε» γρήγορα. ∆εν είναι μόνο τα προβλήματα που μπορεί να βγάλουν, αλλά και η τεχνολογία τους που εξελίσσεται. ∆ηλαδή, ένα αυτοκίνητο όταν περάσει τα τέσσερα χρόνια, πλέον θεωρείται «παλιό». Αρα η ανάγκη για σχέση ισόβιας «δέσμευσης» με το αυτοκίνητό μας έχει περάσει στη σφαίρα των… ασύμφορων μύθων. Με το Leasing από την Avis μπορείς πλέον να επωφελείσαι από τα πιο καινούργια μοντέλα της αγοράς, ανανεώνοντας με νέο αυτοκίνητο στη λήξη του συμβολαίου σου.

Και όσον αφορά τα «αόρατα» έξοδα που ακολουθούν ένα αυτοκίνητο, όπως ελαστικά, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας, ζημιές, άμεση αντικατάσταση, αλλά και χρονοβόρες διαδικασίες, η Avis τα αναλαμβάνει όλα για τους πελάτες της, μέσα από την καταβολή απλά ενός μηνιαίου μισθώματος!

Μύθος ή αλήθεια λοιπόν; Αν σας ιντριγκάρει να «σπάτε» μύθους και να ζείτε στην πραγματικότητα, μάθετε περισσότερα για το Avis Leasing και κερδίστε πολλά δώρα μέσα από τον νέο διαγωνισμό! Πάρτε μέρος τώρα εδώ.