Ο πολυπράγμων Ελον Μασκ βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο να υλοποιήσει μια ακόμη από τις πολλές, οραματικού χαρακτήρα ιδέες και επιθυμίες του. Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης διαστημικής εταιρείας, της Space X, έχει θέσει στόχο να στείλει ανθρώπους στον Αρη, και μάλιστα να το κάνει πολύ σύντομα. Για τον σκοπό αυτό η Space X κατασκεύασε έναν μεγάλο επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο και ένα σκάφος ειδικά σχεδιασμένο για αυτό το εγχείρημα.
Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC, η Space X «συναρμολόγησε» τον πύραυλο «Super Heavy» και το σκάφος «Starship» για να συνοδεύσουν την παρουσίαση που πραγματοποίησε ο Μασκ για τη συνέχεια του συγκεκριμένου προγράμματος. Το τελικό αποτέλεσμα της συνένωσης του προωθητικού πυραύλου και του σκάφους είναι ένα «θηρίο» ύψους 120 μέτρων, το μεγαλύτερο διαστημικό πυραυλικό σύστημα που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με τον Μασκ, η κατασκευή του «Starship» έχει ολοκληρωθεί και αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται κάποιοι τελευταίοι τεχνικοί έλεγχοι που θα διαρκέσουν δύο μήνες. Η εταιρεία έχει ήδη υποβάλει αίτημα για να ξεκινήσουν δοκιμαστικές πτήσεις στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA). Ο επιχειρηματίας ζήτησε δημοσίως από την FAA να εκδώσει την άδεια εντός του επόμενου διμήνου και να μην προχωρήσει σε κάποια επιπλέον επιθεώρηση ή μελέτη νέων στοιχείων για το πρόγραμμα, γιατί κάτι τέτοιο θα καθυστερούσε πολύ καιρό τις δοκιμές και θα πήγαινε πίσω την οργάνωση της επανδρωμένης αποστολής για τον Αρη. Ο Μασκ έχει θέσει ένα εξαιρετικά φιλόδοξο στόχο να πραγματοποιήσει μια επανδρωμένη αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη μέσα στα επόμενα 3-7 έτη. Η NASA, που επίσης σχεδιάζει μια επανδρωμένη αποστολή στον Αρη, θεωρεί ότι αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από τουλάχιστον μια 15ετία από σήμερα.
Ο Μασκ ανέφερε επίσης ότι το «Starship» μπορεί να έχει διαφόρων ειδών χρήσεις και να αξιοποιηθεί εμπορικά. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι πελάτες της εταιρείας που θα προχωρήσουν σύντομα σε ανακοινώσεις σχετικά με τη χρήση του σκάφους που θα κάνουν. Για αυτό τον λόγο υπάρχει έντονη επιθυμία να ξεκινήσουν πολύ σύντομα οι δοκιμές του σκάφους και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Στη διάρκεια της ομιλίας παρουσιάστηκε και ένα βίντεο που δείχνει πώς θα εκτοξεύεται και θα ταξιδεύει το «Starship».