Γενικά τα μεγάλα ψάρια γίνονται σούπα ή ψητά, τα μικρά μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους | Shutterstock
Θέματα

Ψαροφαγία, παραδοσιακές συνταγές από όλη την Ελλάδα/ 2

  2. Ψάρι με κολοκύθια, της κρητικής κουζίνας (540 θερμίδες/μερίδα) Ο ορισμός της Μεσογειακής διατροφής. Πλούσιο πιάτο σε αντιοξειδωτικά και καροτενοειδή που μάλιστα η απορρόφησή τους ενισχύεται, καθώς τα λιπαρά των ψαριών και το ελαιόλαδο φροντίζουν γι αυτό. Επίσης, το κολοκύθι αυξάνει την περιεκτικότητα του πιάτου σε φυτικές ίνες και βιταμίνες A και C. Υλικά […]
Κική Τριανταφύλλη

 

2. Ψάρι με κολοκύθια, της κρητικής κουζίνας

(540 θερμίδες/μερίδα)

Ψάρι με κολοκύθια [Κρητική παραδοσιακή κουζίνα, το θαύμα τη κρητικής διατροφής]

Ο ορισμός της Μεσογειακής διατροφής. Πλούσιο πιάτο σε αντιοξειδωτικά και καροτενοειδή που μάλιστα η απορρόφησή τους ενισχύεται, καθώς τα λιπαρά των ψαριών και το ελαιόλαδο φροντίζουν γι αυτό. Επίσης, το κολοκύθι αυξάνει την περιεκτικότητα του πιάτου σε φυτικές ίνες και βιταμίνες A και C.

Υλικά

Πλένομε τα κολοκύθια, τα χαράζομε και τα αλατίζουμε. Καθαρίζουμε και αλατίζουμε το ψάρι. Τηγανίζουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα ταψί, τοποθετούμε στη μέση το ψάρι και γύρω-γύρω τα κολοκύθια. Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε λίγο το κρεμμύδι και τις ντομάτες και περιχύνομε με τη σάλτσα αυτή το ψάρι και τα κολοκύθια. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και λίγο πιπέρι και ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου.

*Από το βιβλίο «Κρητική παραδοσιακή κουζίνα, το θαύμα τη κρητικής διατροφής», της Μαρίας και του Νίκου Ψιλάκη

Δείτε τη συνέχεια:

3. Καλαμαράκια με πλιγούρι, της Θράκης →