Η τεχνολογία υπόσχεται ότι μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε, από οπουδήποτε, με οποιονδήποτε. Την ίδια στιγμή όμως, μας απορροφά. Μπορεί να έχουμε τη δυνατότητα να ερχόμαστε, ανά πάσα στιγμή, σε επαφή με ένα σωρό κόσμο, αλλά την ίδια στιγμή είμαστε επί της ουσίας μόνοι. Με μια απρόβλεπτη αντιστροφή, οι επαφές αυτές οδηγούν σε μια νέα μοναχικότητα.
Το ερώτημα που τίθεται είναι καίριο: ενώ προσδοκούμε περισσότερα από την τεχνολογία, μήπως την ίδια στιγμή προσδοκούμε όλο και λιγότερα από τους γύρω μας; Με αυτό το ζήτημα ασχολήθηκε εκτενώς η Αμερικανίδα Σέρι Τερκλ, καθηγήτρια του ΜΙΤ στο τμήμα Κοινωνικών Σπουδών Επιστήμης & Τεχνολογίας, δίνοντας την δική της απάντηση στο βιβλίο «Μόνοι Μαζί». Μια διεισδυτική μελέτη που εξετάζει πώς οι συσκευές και οι online περσόνες επαναπροσδιορίζουν την ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία.
Από αυτό το βιβλίο ορμώμενος, ο κινέζος εικονογράφος και animator Γιουκάι Ντου, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, δημιούργησε μια ταινία κινουμένων σχεδίων.
Το «Way Out» μιλά για την υπερβολική εξάρτηση από την εικονική επικοινωνία. «Θέλησα να περιγράψω αυτό το κοινωνικό και ψυχολογικό σύμπτωμα, μέσα από μια δραματική και ακραία συνέπεια», γράφει ο Γιουκάι Ντου στο συνοδευτικό σημείωμα της ταινίας του. «Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μόδα της τεχνολογίας, αφού οφείλεται στην απέραντη λαχτάρα των ανθρώπων για το καινούριο».