Αν, τελικά, η εφετινή εκλογική χρονιά δεν αποδειχθεί ικανή για εμφύλιο πόλεμο στις ΗΠΑ και διαψεύσει τις διάφορες Κασσάνδρες, ακόμη και το ίδιο το Facebook, τότε η Αμερική θα επιζήσει μεν, όμως για λίγο δυστυχώς. Οχι επειδή θα καταληφθεί από τους Κινέζους, ας πούμε, ή από τους Ρώσους, αλλά επειδή και το 2024 –αλίμονο– είναι και εκείνο εκλογική χρονιά.
Ε, και; Τραμπ δεν θα υπάρχει στην κονίστρα (ούτε Μπάιντεν, ασφαλώς). Τότε, και εφ’ όσον έχει απαλλαγεί η ανθρωπότητα από τον κορονοϊό, πού θα ελλοχεύει ο μέγας κίνδυνος; Στην πιθανότητα να κονταροχτυπηθούν για τον αμερικανικό προεδρικό θώκο η Ιβάνκα Τραμπ και η Μέγκαν Μαρκλ! Σε τέτοια περίπτωση ίσως οι Κασσάνδρες εμπνευστούν και προφητεύσουν χειρότερα πράγματα από εμφύλιο πόλεμο, πολύ χειρότερα…
Το παραπάνω σενάριο δεν είναι απλώς παραπολιτικής φαντασίας αλλά σχεδόν… πραγματικότητα λέει η Corriere della Sera, που δεν φοβήθηκε να το αναπαραγάγει. «Γιατί όχι, οι ΗΠΑ αγαπούν τις δυναστείες στον Λευκό Οίκο» έγραψε. «Είναι πιο ρεαλιστικό σενάριο από όσο φαίνεται. Επειδή τόσο η Δούκισσα του Σάσεξ όσο και η θυγατέρα Τραμπ δεν κρύβουν τις φιλοδοξίες τους».
Εξάλλου, «αφού κάποιος σαν τον Τραμπ έφθασε να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, όλα είναι δυνατά».
Σε ό,τι αφορά τη Μαρκλ, για τους Ιταλούς, ισχύουν τα κάτωθι: «Η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, η οποία πλέον είναι εγκατεστημένη στη Σάντα Μπάρμπαρα, στην Καλιφόρνια, κινείται ήδη. Προσφάτως συναντήθηκε και συνομίλησε με την εμβληματική φεμινίστρια Γκλόρια Στάινεμ, τηλεφώνησαν μαζί σε ψηφοφόρους και τους έκαναν εκλογικό μασάζ, να σηκωθούν από τους καναπέδες και να πάνε να ψηφίσουν». Τον Μπάιντεν, εξυπακούεται.
«Υπάρχει και το σχετικό βίντεο από τη συνάντηση των δύο κυριών». Και όχι μόνο αυτό. «Η Στάινεμ χαρακτήρισε τη Μαρκλ έξυπνη, αυθεντική, χαριτωμένη και πολιτικοποιημένη, ενώ προσέθεσε ότι εξέφρασε και θαυμασμό για την Κάμαλα Χάρις, τη μαύρη αντιπρόεδρο του Μπάιντεν». (Περισσότερα σχετικά με την κουβέντα τους εδώ.)
«Αλλά δεν είναι μόνο αυτό» για την Corriere, η οποία θεωρεί ότι το συμβόλαιο της Μαρκλ με τη Netflix, περί παραγωγής ταινιών κ.λπ., είναι εφαλτήριο για πολιτικά άλματα: «Αξίζει 150 εκατ. δολάρια, είναι κάτι παρόμοιο με το συμβόλαιο των Ομπάμα, και η Μέγκαν βλέπει στη Μισέλ ένα πρότυπο». Οι φιλοδοξίες της Μαρκλ, «τις οποίες καλλιεργούσε από μικρή», αναπτερώθηκαν έπειτα από την επιστροφή της στην Αμερική και την αποδέσμευση από το βρετανικό παλάτι, έγραψαν οι Ιταλοί.
Στην απέναντι πλευρά η Corriere τοποθέτησε την κόρη του Τραμπ, την 38χρονη Ιβάνκα.
Πριν από μερικά χρόνια ήταν μία μάλλον αδιάφορη για την πολιτική γυναίκα, έγραψαν οι Ιταλοί, αλλά τώρα βάζει πλάτη, «συγκεντρώνει χρήματα για την εκστρατεία του μπαμπά» και αποτελεί παράδειγμα «μεταμόρφωσης» όσον αφορά τη στάση της απέναντι στο πολιτεύεσθαι.
«Δεν λέει πια ότι θέλει να μείνει μακριά από την πολιτική», ωστόσο έχει ένα πρόβλημα: «Υπάρχει και ο αδελφός της, ο Ντόναλντ Τζούνιορ, που έχει πολιτική ισχύ και συμπάθειες στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα». Εκεί και πριν από το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών θα δοθεί και ενδοοικογενειακή μάχη, λοιπόν. Θα δούμε…