Το περίεργο σόσιαλ μίντια στόρι κάποιας νεαρής 23 Μαΐων –μία ιστορία «φτιαγμένη από απαγωγές, ξαφνικές επανεμφανίσεις, κουβέντες του Ιnstagram και απελπισμένες εκκλήσεις»– παρουσίασε στους Ιταλούς η Corriere della Sera, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν αποκλείεται να είναι και υπόθεση «νεανικής επαναστατικότητας» μιας κοπέλας που έκλεψε το smartphone του μπαμπά της και εξαφανίστηκε από το καταπιεστικό πατρικό όπως και από το (συντηρητικότατο, οπωσδήποτε) Κατάρ δραπετεύοντας στο Νησί.
Ολα αυτά τα εξόχως μυστηριώδη τυλίχτηκαν σε οριεντάλ εξωτισμό και έγιναν κόμπος με το ισλαμικό κεφαλομάντηλο της Νουφ αλ-Μααντίντ, η οποία όμως, παρά τον κεφαλόδεσμό της, δεν παύει να είναι «ακτιβίστρια του φεμινισμού». Το αλατοπίπερο προσέθεσε ένας φορέας παρακολούθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή του Κόλπου, ο οποίος διακίνησε την εικοτολογία ότι η Νουφ δολοφονήθηκε αμέσως μετά την απαγωγή της από την ίδια την οικογένειά της, μάλιστα την ίδια ημέρα που εξαφανίστηκε!
Ας προσπαθήσουμε να πάρουμε τα πράγματα με κάποια σειρά.
Η Νουφ ανακοίνωσε την επιστροφή της στο Κατάρ από την Αγγλία τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά στο μεταξύ εθεωρείτο αγνοουμένη επί μήνες και, όπως προαναφέραμε, είχαν κυκλοφορήσει και ανυπόστατες φήμες περί δολοφονίας της. Η Νουφ, η οποία είχε φύγει από το σπίτι της και από το Κατάρ εξαιτίας – όπως εικάζεται – ενδοοικογενειακής βίας, εμφανίστηκε και πάλι στο Twitter διαβεβαιώνοντας «το κοινό της» ότι είναι υγιής και ασφαλής. Είχε εγκαταλείψει τα σόσιαλ μίντια τον Οκτώβριο του 2021, με υπαινιγμούς για την ασφάλειά της.
Οσοι συνομήλικοί της και φαν των σόσιαλ μίντια ανησύχησαν μήπως και δεν την ξανασυναντήσουν «εκεί», έγραψαν χιλιάδες tweets στο hashtag #WhereIsNoof ζητώντας εξηγήσεις για την τύχη της. Οι υποθέσεις διαδέχονταν τις αβάσιμες απόψεις, ώσπου μία ωραία πρωία η Νουφ επέστρεψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με νέο λογαριασμό. Ευχαρίστησε τους ανησυχήσαντες και τους ακολούθους: «Γεια σας! Είμαι ασφαλής και υγιής και δημοσιεύω αυτό το βίντεο, ώστε να μείνετε ήσυχοι». Και ακολούθησε και δεύτερο βίντεο, τον περασμένο Ιανουάριο. Και τρίτο, που έλεγε ότι βρίσκεται σώα και αβλαβής στην Ντόχα.
Τώρα κυκλοφορεί η φήμη ότι ναι μεν η κοπέλα είναι καλά στην υγεία της, όμως κρατείται αιχμάλωτη από την οικογένειά της, άρα η κυβέρνηση του Κατάρ πρέπει να διερευνήσει το θέμα. Προς αυτήν την εκτίμηση κλίνει και το κείμενο της Corriere: «Ναι, εμφανίστηκε στο τέλος του Ιανουαρίου, όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η κοπέλα είναι όμηρος της ίδιας της οικογενείας της».