«Η μουσική μού δίνει πολλά. Είναι επίσης το επάγγελμά μου. Από ανθρώπινη σκοπιά είναι ένα καταφύγιο, απαλλάσσει από το άγχος. Καθώς πέρα από συνθέτρια είμαι και ευσυγκίνητη, με κάνει να αισθάνομαι καλά», είπε η Κάρλα Μπρούνι συνομιλώντας με τη Σίλβια Φουμαρόλα της ιταλικής Repubblica.
Σημείωσε επίσης πως από τότε που ήταν στην εφηβεία ονειρευόταν να ασχοληθεί με τη μουσική, κυρίως επειδή ήταν μοναχική. «Για μένα η μοναξιά δεν είναι πληγή. Μου αρέσει να διαβάζω, να γράφω, να παίζω μουσική. Θα ήταν ωραία να ήμουν 18 ετών, με το συγκρότημα στο γκαράζ, να αισθάνομαι την ενέργεια, το επείγον της στιγμής, εκείνο το πράγμα, απεγνωσμένο και γεμάτο ελπίδα συγχρόνως. Αντιθέτως, είμαι 56 χρονών, γράφω τραγούδια μόνη μου, καθισμένη στο γραφείο με ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι», είπε αναφερόμενη στη δουλειά της.
Σχετικά με την ηλικία της και τα χρόνια που περνούν, η Μπρούνι παραδέχτηκε ότι ενίοτε σκέφτεται πως μεγαλώνει. «Η μητέρα μου, που είναι 94 ετών, λέει: “Μακάρι να ήμουν 60. Μια εξηντάρα είναι ακόμα νεότατη, μπορεί να χορεύει το βράδυ και να κάνει έρωτα το πρωί”. Αν το σκεφτείτε, έτσι είναι. Ολα όσα συμβαίνουν στη ζωή συμβαίνουν μέσα μας, αλλά έχετε δει πώς δένονται οι άνθρωποι με τον εξωτερικό κόσμο; Η αγάπη, ο θυμός, η απογοήτευση, η ελπίδα μετράνε, όχι το “πάω να χορέψω”».
Η Κάρλα Μπρούνι παραδέχτηκε επίσης ότι, σε αντίθεση με τη δική της μητέρα, που τη μεγάλωσε με απόλυτη ελευθερία, η ίδια είναι μάλλον πιο αυστηρή με τα παιδιά της. «Είμαι αγχώδης, έχουν λιγότερη ελευθερία σε σχέση με μένα, αλλά σέβομαι τις επιλογές τους. Η Τζούλια (ηλικίας 12 ετών, την απέκτησε με τον Νικολά Σαρκοζί) λατρεύει την ιππασία. Εναποθέτω ελπίδες στις νέες γενιές, εξαρτώνται τόσο πολλά από την εκπαίδευση. Eχουμε τέσσερα αγόρια, τρία του άνδρα μου, ένα δικό μου (ηλικίας 22 ετών, πατέρας του είναι ο φιλόσοφος Ραφαέλ Εντοβέν). Συμπεριφέρονται με υποδειγματικό τρόπο. Ο γιος μου είναι κύριος με τις γυναίκες» ανέφερε η Μπρούνι επαινώντας τα παιδιά της.
Δεν παρέλειψε, όμως, να πει μια καλή κουβέντα και για τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας: «Ο σύζυγός μου είναι ένα σούπερ σούπερ άλφα αρσενικό, αλλά είναι επίσης ο πιο ευγενής άνθρωπος που γνωρίζω. Δεν θα τον είχα παντρευτεί εάν δεν ήταν».
Θυμίζοντας η δημοσιογράφος της Repubblica ότι πέρυσι ο σύζυγός της τη συνόδευσε στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, η Μπρούνι εξήγησε πως «του αρέσει να βρίσκεται στα παρασκήνια, με τους πυροσβέστες και την αστυνομία, να μιλάει με όλους. Είναι συμπαθητικός, αφοσιώνεται ολόψυχα σε αυτό που κάνει, περιλαμβανομένων των λαθών» σημείωσε, δίχως όμως να αναφερθεί στα όποια λάθη του συζύγου της.
Ερωτηθείσα για τις σχέσεις με τις γυναίκες και για το αν έχει διαισθανθεί ότι τη φθονούν, καταρχάς επισήμανε πως οι σχέσεις της με γυναίκες είναι ιδιαίτερα στενές. «Το μοναδικό που δεν κάνω με τις γυναίκες είναι σεξ» σημείωσε. «Εχω πολλές φίλες, δεν ξέρω αν προκαλώ φθόνο. Πιστεύω στην αδελφοσύνη. Δεν προδίδω ούτε γυναίκες ούτε άνδρες».
Οσον αφορά την εικόνα της και το γεγονός ότι κρίνεται από το κοινό της και για αυτήν, το γνωρίζει και το αποδέχεται. «Εγώ είμαι η πρώτη που με κρίνω. Θα έπρεπε να ζούμε μέσα στον εαυτό μας, αλλά εγώ δουλεύω με την εικόνα. Δεν μου επιτρέπω παραπανίσια κιλά. Πιστεύω ότι έρχονται να ακούσουν τη μουσική μου, αλλά επίσης, εν μέρει, και για να με δουν. Δεν είμαι η Νίνα Σιμόν ή η Αρίθα Φράνκλιν. Η φωνή μου δεν ξεφεύγει ιδιαίτερα από το σώμα μου. Χρόνια ψυχανάλυσης δεν με βοήθησαν καθόλου» εξήγησε.
Στη συνέντευξή της η Κάρλα Μπρούνι δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη χειρουργική επέμβαση για καρκίνο του μαστού στην οποία υποβλήθηκε πριν από μια τετραετία, όπως αποκάλυψε η ίδια στη συνέχεια με ανάρτησή της στο Διαδίκτυο.
«Αρχικά κυριάρχησε ο φόβος, ο τρόμος θα έλεγα, σχεδόν μια πρόγευση του θανάτου μου. Εχουμε μια τρομερή εμπειρία πρόγευσης από τον θάνατο άλλων ανθρώπων, αλλά ο δικός σου θάνατος είναι διαφορετικός. Μετά άνοιξε η ψυχή μου, ένας άγνωστος κόσμος: να αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για τη στιγμή και να συνεχίζω. Βοηθάει το να σκεφτόμαστε ότι “η ζωή είναι μόνο τώρα”. Το κατάλαβα με αυτή την ασθένεια, που δεν έχει τελειώσει – οι εξετάσεις είναι καλές, αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει» ανέφερε.
«Η ασθένεια σε διδάσκει ότι δεν έχεις ελευθερία επιλογής, είσαι ελεύθερος μόνο να επιλέξεις πώς θα αντιδράσεις. Ενα ατύχημα, το πένθος, η φτώχεια, η ασθένεια, δεν αποτελούν επιλογή, αλλά μπορείτε να αποφασίσετε πώς να τα αντιμετωπίσετε. Ο εγκέφαλος στέλνει αρνητικές σκέψεις, σε κάνει να αισθάνεσαι ανησυχία, αλλά εγώ δεν είμαι μόνο ο εγκέφαλός μου. Αν ανησυχώ για το τι θα γίνει αύριο, αγχώνομαι, και αυτό είναι άχρηστο: δεν ξέρω τι θα συμβεί, άρα δεν μπορώ να κάνω κάτι. Σημασία έχει τι συμβαίνει τώρα, και κάθε μέρα είναι πολύτιμη» πρόσθεσε μιλώντας στη Repubblica η Κάρλα Μπρούνι.