Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν νοσταλγήσει τις διαπροσωπικές συναντήσεις, αφού η πανδημία μας υποχρέωσε να επικοινωνούμε σχεδόν αποκλειστικά με βιντεοκλήσεις. Από την άλλη πλευρά, για πολλούς εργαζομένους αλλά και στελέχη επιχειρήσεων, η πανδημία ήταν μια ευκαιρία να σταματήσουν να βρίσκονται όλη την μέρα στον δρόμο, τα γραφεία και τα ταξίδια για να συναντούν συναδέλφους ή πελάτες. Η νέα τεχνολογία, που έρχεται για να συνδυάσει κάπως αυτές τις δύο καταστάσεις, είναι αυτή των ολογραμμάτων.
Οπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Times, η αμερικανική εταιρεία WeWork, που δραστηριοποιείται στον τομέα του real estate, θα ξεκινήσει εντός του Ιουνίου να κάνει χρήση μιας τεχνολογίας ολογραμμάτων σε 100 από τα κτίριά της σε 16 περιοχές σε όλο τον κόσμο. Την τεχνολογία έχει αναπτύξει η εταιρεία ARHT Media και η WeWorks είναι η πρώτη που θα τη χρησιμοποιήσει.
Η Google έχει αναπτύξει ένα προηγμένο σύστημα βιντεοκλήσης, το Project Starline, που δημιουργεί τρισδιάστατο βάθος στους συμμετέχοντες, για να δημιουργεί πιο ρεαλιστικό περιβάλλον. Η Microsoft από την πλευρά της έχει αναπτύξει το Microsoft Mesh, μια τεχνολογία που ενσωματώνει τρισδιάστατες εικόνες σε έξυπνα γυαλιά και άλλες συσκευές. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί μια διαδικασία που ονομάζεται «ολομεταφορά». Ο χρήστης θα εμφανίζεται στον χώρο ενός άλλου ανθρώπου με φωτορεαλιστικό τρόπο, σαν να βρίσκεται πράγματι εκεί.
Οι θιασώτες των ολογραμμάτων αναφέρουν ότι αυτή και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες θα αρχίσουν να γίνονται δημοφιλείς, επειδή οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να κουράζονται με τις βιντεοκλήσεις. Oπως λένε, όσο η τεχνολογία των ολογραμμάτων χρησιμοποιείται, θα εξελίσσεται και θα γίνεται ολοένα και καλύτερη και πιο ρεαλιστική, ενώ και το κόστος της θα πέφτει συνεχώς, άρα θα γίνεται ολοένα και πιο ελκυστική.