328
Μέρος του εσωτερικού της ανακατασκευασμένης εστίας | Δήμος Αθηναίων

H «Εστία των Αθηνών», ένας σύγχρονος φιλόξενος χώρος για άστεγους ηλικιωμένους

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 11:32
Μέρος του εσωτερικού της ανακατασκευασμένης εστίας
|Δήμος Αθηναίων

H «Εστία των Αθηνών», ένας σύγχρονος φιλόξενος χώρος για άστεγους ηλικιωμένους

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 11:32

Εναν σύγχρονο χώρο που θα μπορεί να προσφέρει θαλπωρή μέχρι και σε 52 άστεγους ηλικιωμένους απέκτησε ο Δήμος Αθηναίων με την ανακαίνιση της «Εστίας των Αθηνών».

Η ανακατασκευή της «Εστίας», με την καθοριστική συμβολή της εταιρείας  Beverage World του «Ομίλου Φώτος Φωτιάδης», την μεταμόρφωσε καθολικά.

Ολόκληρο το κτίριο βάφτηκε, όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι ανανεώθηκαν και νέες λευκές συσκευές (ψυγεία, πλυντήριο, φούρνος μικροκυμάτων) αντικατέστησαν τις προηγούμενες. Δημιουργήθηκε μια νέα, σύγχρονη τραπεζαρία, για να τρώνε οι φιλοξενούμενοι, ενώ όλα τα δωμάτια πλέον διαθέτουν τηλεόραση.

Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Beverage World», Παύλο Φωτιάδη, και τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, Γιώργο Μακρυγιαννάκη, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«To πρόγραμμα “Υιοθέτησε την πόλη σου” έχει αποδείξει ήδη στην κοινωνία ότι μπορεί να αποτελέσει τη βάση μας για πράγματα που μπορούμε να αλλάξουμε στην Αθήνα και όλα εκείνα που μπορούμε να δημιουργήσουμε μέσα από την συνεργασία, τις συνέργειες και την αλληλεγγύη. Από την πρώτη στιγμή της υλοποίησής του, το αγκάλιασαν φορείς, σύλλογοι και επιχειρήσεις με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τον άνθρωπο».

Από την πλευρά του, ο κ. Φωτιάδης, αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αθηναίων για την υποδοχή και την εποικοδομητική συνάντηση τους, δήλωσε: «Η κρίση της πανδημίας κατέστησε ακόμα πιο επείγουσα την έμπρακτη αλληλεγγύη και ιδιαίτερα τη μέριμνα για τους πλέον ευάλωτους συνανθρώπους μας. Στηριζόμενοι στις διαχρονικές ανθρωποκεντρικές μας αξίες, είμαστε δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ενισχύοντας το αξιόλογο έργο του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα του Κ.Υ.Α.Δ.Α. στην προάσπιση της υγείας και στην αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης αυτών των ομάδων».

Στο πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου» του Δήμου Αθηναίων, που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, εντάσσεται πλέγμα δράσεων, σημαντικό μέρος των οποίων αφορούν την κοινωνική αλληλεγγύη. Στην περίπτωση της «Εστίας των Αθηνών», όπως και σε άλλες, έχει πετύχει αποτελεσματικές συνεργασίες με εταιρείες, φορείς και ιδρύματα, προκειμένου να ενισχύσει κοινωνικές δραστηριότητες σε ολόκληρη την πόλη, προσφέροντας στέγη, φαγητό, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης και χαρίζοντας χαμόγελο σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News