Η Σοφία το ρομπότ - και η τεχνητή νοημοσύνη της | todiktio.eu
Θέματα

Το Δίκτυο παρουσιάζει τη μελέτη του για «Τα εργαλεία της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης»

Πώς επηρεάζουν οι τεχνολογικές ανακαλύψεις τις ζωές μας, κατά πόσο αποτελούν ευκαιρία ή απειλή; Μετά τη γνωριμία με το νέο βιβλίο του Γιάννη Μαστρογεωργίου, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις οι οποίες θα δοθούν στη συζήτηση που θα ακολουθήσει, στο Public του Συντάγματος, την ερχόμενη Πέμπτη
Protagon Team

Το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και το Public μάς προσκαλούν στην παρουσίαση της δεύτερης, κατά σειρά, μελέτης του Δικτύου για τις αλλαγές που προκαλούν «Τα εργαλεία της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης και πώς ανα-διαμορφώνουν τη ζωή μας», του Γιάννη Μαστρογεωργίου.

Το ραντεβού έχει οριστεί για την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος.

Η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που θα γίνει εκεί θα στραφεί στις μεγάλες τεχνολογικές ανακαλύψεις της εποχής, ενώ θα αναλυθεί το πώς μπορούν να επηρεάσουν κάθε πτυχή της ζωής μας.

Στη συζήτηση συμμετέχουν και θα μιλήσουν οι:

-Αναγνωστόπουλος Δημοσθένης -καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στο αντικείμενο των Πληροφοριακών Συστημάτων και Προσομοίωσης- για τις μεγάλες αλλαγές της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης στον χώρο των πανεπιστημίων.

-Καρράς Χρήστος -γενικός διευθυντής της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση- για τις μεγάλες αλλαγές της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης στον χώρο του Πολιτισμού

-Καρώνης Χάρης -ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Viva Wallet Holdings- για τις μεγάλες αλλαγές της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης στον χώρο των επιχειρήσεων.

Φυσικά, θα μιλήσει ο συγγραφέας τού βιβλίου, Γιάννης Μαστρογεωργίου, ο οποίος είναι και διευθυντής του Δικτύου.

Εισαγωγή θα κάνει η Αννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου, μιλώντας για τη «Σοφία το Ρομπότ» και το κατά πόσο αποτελεί ευκαιρία ή απειλή.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Μαρία Σαράφογλου, δημοσιογράφος.