367
| Shutterstock

Απόλαυση σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή; Ναι! Πες αντίο στη λακτόζη

Avatar Advertorial 14 Ιουλίου 2021, 10:31
|Shutterstock

Απόλαυση σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή; Ναι! Πες αντίο στη λακτόζη

Avatar Advertorial 14 Ιουλίου 2021, 10:31

Ένα από τα πιο δημοφιλή πρωινά σε όσους ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή είναι το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, με φρέσκα φρούτα και λίγο μέλι. Δίνει την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός για να ξεκινήσει μια ιδιαίτερα απαιτητική ημέρα, έχει πολύ ευχάριστη γεύση και ειδικά τώρα το καλοκαίρι, η μεγάλη ποικιλία από φρούτα προσφέρει τη δυνατότητα να έχουμε κάθε πρωί και ένα διαφορετικό «κοκτέιλ» στο μπολάκι/τραπέζι μας.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα ποσοστό του πληθυσμού που παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη, το βασικότερο από τα σάκχαρα που περιέχει το γάλα. Ο οργανισμός μας το μεταβολίζει κυρίως με το ένζυμο λακτάση, που παράγεται στο έντερο. Όταν η ποσότητα της λακτάσης δεν είναι επαρκής, κάρι που σύμφωνα με τους ειδικούς συναντάται στο 10-20% του πληθυσμού, η λακτόζη δεν μεταβολίζεται και ο οργανισμός μας παρουσιάζει ευαισθησία ή και δυσανεξία.

Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη στην επιστήμη της διατροφής έχει, μεταξύ άλλων, βρει τη λύση και σε αυτό το πρόβλημα: παράγει προϊόντα χωρίς λακτόζη, όπως παράγει προϊόντα χωρίς γλουτένη (για όσες και όσους υποφέρουν από κοιλιοκάκη), όπως βεβαίως παράγει προϊόντα (light), με λιγότερα λιπαρά, χωρίς ζάχαρη κλπ.

Έτσι, σήμερα όλες και όλοι μπορούν να απολαύσουν το αγαπημένο τους πρωινό, όπως και οποιοδήποτε γεύμα, χωρίς να ανησυχούν για τυχόν παρενέργειες. Και πλέον, η επιλογή μας κρίνεται στην ποιότητα των προϊόντων. Έχουμε πια γνώση, έχουμε πληροφόρηση, έχουμε άποψη και, κυρίως, έχουμε επιλογές.

Ειδικά για το γιαούρτι θέλουμε να είναι ελαφρύ, γευστικό, να γνωρίζουμε την προέλευση του γάλακτος από το οποίο παράγεται. Και αν ανήκουμε σε εκείνες και εκείνους που παρουσιάζουν ευαισθησία στη λακτόζη, θέλουμε να μπορούμε να απολαμβάνουμε την επιλογή μας χωρίς δεύτερη σκέψη. Και αυτά ακριβώς μας προσφέρει το νέο γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό 2%, χωρίς λακτόζη. Παράγεται από 100% φρέσκο ελληνικό γάλα, έχει μοναδική βελούδινη υφή και υπέροχη γεύση. Και, όπως είπαμε, δεν έχει λακτόζη.

Στο νέο γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό 2% χωρίς λακτόζη, προστίθεται το ένζυμο λακτάση, η λακτόζη διασπάται και έτσι όλοι μπορούμε να απολαύσουμε τη μοναδική γεύση του σε οποιονδήποτε συνδυασμό, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Το νέο γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό 2% χωρίς λακτόζη έρχεται να προστεθεί σε μια πλούσια γκάμα γαλακτοκομικών της ελληνικής εταιρείας, που καλύπτουν πλήρως τις διατροφικές ανάγκες μας και συμβάλλουν σε μια ισορροπημένη διατροφή. Το βρίσκουμε σε πολυσυσκευασίες των 2 τεμαχίων (200g το καθένα).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...