Τα λουμακόνι είναι μεγάλα ζυμαρικά ιδανικά για γέμισμα | Shutterstock
Κουζίνα

Ζυμαρικά ριγέ (σαν σαλιγκάρια) με κιμά

Αυτά τα ιταλικά ζυμαρικά με το σχήμα του σαλιγκαριού γίνονται υπέροχα στο φούρνο, γεμιστά με κιμά, πράσινα μυρωδικά και σάλτσα ντομάτα
Bostanistas

Πριν από ένα περίπου μήνα παρουσίασα μια συνταγή με πάστα lumaconi, τα υπέροχα κελύφη σαλιγκαριού που φτιάχνει ο οίκος Del Cecco της Ιταλίας.

Το κελύφη ήταν μαγειρεμένα στη σάλτσα (σύβραση) πιάτο περιελάμβανε και οκτάποδα.

Σήμερα επανέρχονται οι κοχλίες, αυτή τη φορά γεμιστοί με κιμά, και φουρνισμένοι.

Η γέμιση κατά βούλησιν. Εμένα μου αρέσει το χαρμάνι, δηλαδή μισό χοιρινό, μισό βοδινό. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδι, σκόρδο, πράσινα μυρωδικά (μαϊντανός, κολίανδρος), τριμμένο παξιμάδι, κι ένα ασπράδι αυγού.

Χωρίς να τα βράσω, γεμίζω τα κελύφη και μετά τα περιχύνω με μια σάλτσα ντομάτα.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ