Πασπαλίστε το ρόφημα με λίγο ξύσμα έσπεριδοειδών | Χρυσαυγή Μπόμπολα
Κουζίνα

Ζεστή σοκολάτα με κόκκινο κρασί

Αλλού χιόνισε κιόλας, εδώ σε μας όχι ακόμη αλλά το κρύο άρχισε. Δοκιμάστε αυτό το ζεστό, πλούσιο και τονωτικό ρόφημα που φέρνει τις γιορτές των Χριστουγέννων πιο κοντά
Bostanistas

Η συνταγή σήμερα, αν και σοκολατένια, έχει την ένδειξη «κατάλληλο για άνω των 18», και πολύ μου αρέσει αυτό!! Είχα φτιάξει πριν μερικά χρόνια το ρόφημα αυθεντικής σοκολάτας. Μια πραγματικά πλούσια και ιδιαίτερη συνταγή για ζεστή σοκολάτα που έκτοτε την πίνουμε πολύ συχνά και ειδικά τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων.

Σήμερα θα πω με πολύ χαρά ότι απέκτησα νέα εμμονή που όμως δεν είναι να την μοιραστώ με τα παιδιά μου, αλλά μόνο με φίλους μιας και η γενναία ποσότητα κόκκινου κρασιού που έχει μέσα, είναι το μυστικό συστατικό της συνταγής.

Η σοκολάτα και το κρασί είναι από μόνα τους ένας ιδανικός συνδυασμός! Δοκιμάστε ένα κρύο βράδυ να πιείτε ένα φρουτώδες, κόκκινο, ξηρό κρασί και να το συνοδεύσετε όχι με κάποιο τυρί ή κράκερ, αλλά με ένα κομμάτι καλής ποιότητας σοκολάτα. Θα ξετρελαθείτε!

Για το ρόφημα αυτό επιλέγω ένα καλής ποιότητας κρασί και μια κουβερτούρα με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο. Όσο πιο καλά είναι τα δύο αυτά υλικά, τόσο πιο πλούσιο και έντονο σε γεύση θα είναι το ρόφημα. Η γεύση του είναι ισορροπημένη, χωρίς να έχει κανείς την αίσθηση ότι πίνει κρασί αλλά μια πλούσια και παχύρρευστη ζεστή σοκολάτα που στο τέλος όμως σου αφήνει μια γλυκιά ζαλάδα από το αλκοόλ.

Θα έλεγα ότι είναι ένα ζεστό κοκτέιλ για ενήλικες που δεν χρειάζεται καθόλου γαρνιτούρα όπως χτυπημένη κρέμα σαντιγί ή marshmallows. Αντίθετα αν θέλετε πραγματικά να το απογειώσετε τότε μπορείτε να ρίξετε στην επιφάνεια μερικά ψήγματα από ξύσμα πορτοκαλιού, περγαμόντου ή μανταρινιού. Τα αιθέρια έλαια που βγάζουν τα εσπεριδοειδή, σε συνδυασμό με τη σοκολάτα και το κρασί, θα ανεβάσουν επίπεδο το ήδη τέλειο ρόφημα που έχετε φτιάξει.

Το κρασί που επέλεξα αυτή τη φορά ήταν κόκκινο, ισορροπημένο σε γεύση, με φρουτώδεις νότες από κόκκινα φρούτα όπως αγριοκέρασο, βύσσινο και φραγκοστάφυλο.

Δείτε τη συνταγή εδώ