Κουζίνα

Υπέρ-πρωινό με κινόα, μέλι και καρύδια

Ο σπόρος της Γης, όπως αποκαλούν την κινόα οι λαοί της Λατινικής Αμερικής, είναι ένας μικροσκοπικός αποξηραμένος καρπός που περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες και από το σιτάρι, Ω3 λιπαρά, κάλιο, σίδηρο, αμινοξέα και ένα πλήθος άλλων ευεργετικών ουσιών
Κική Τριανταφύλλη

Εύπεπτη τροφή, με τεράστια θρεπτική αξία, κατάλληλη επίσης για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, η κινόα είναι ιδανική και για το πρώτο γεύμα της ημέρας. Ο σπόρος της Γης, όπως αποκαλούν την κινόα οι λαοί της Λατινικής Αμερικής, είναι ένας μικροσκοπικός αποξηραμένος καρπός που περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες και από το σιτάρι, Ω3 λιπαρά, κάλιο, σίδηρο, αμινοξέα και ένα πλήθος άλλων ευεργετικών ουσιών. Είναι τόσο πολύτιμη η θρεπτική της αξία ώστε τα Ηνωμένα Έθνη την έχουν κατατάξει στις «χρυσές τροφές», το έτος 2013 μάλιστα είχε επισήμως ανακηρυχτεί σε Διεθνές Έτος Κινόα.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.