Το αυγολέμονο εμπλουτίζει το φαγητό και του δίνει την απαραίτητη σπιρτάδα | youtube.com
Κουζίνα

Χοιρινό με πρασοσέλινο: βάλε κατσαρόλα

Είναι το πιάτο-σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων, χορταστικό και παραδοσιακό, ό,τι πρέπει για τα εορταστικά τραπέζια των ημερών. Ολη του η μαστοριά βρίσκεται στο αυγολέμονο που προστίθεται στο τέλος
Bostanistas

Φαγητό σαλτσερό και χειμωνιάτικο, οι περισσότεροι το θεωρούν δύσκολο ή χρονοβόρο μα το αδικούν. Είναι το παραδοσιακό πιάτο των Χριστουγέννων, χορταστικό και πεντανόστιμο, ό,τι πρέπει για τα εορταστικά τραπέζια των ημερών. Όλη του η μαστοριά βρίσκεται στο αυγολέμονο που προστίθεται στο τέλος.

Για 6 πλούσιες μερίδες θα πάρουμε 1,5 κιλό χοιρινό κρέας χωρίς κόκκαλο (σπάλα), μια σελινόριζα με σέλινο περίπου μισό κιλό, 9 μικρά πράσα, 2 ξερά κρεμμύδια και 4-5 καρότα.

Κόβουμε το κρέας, σε μερίδες και το τσιγαρίζουμε καλά. Τρίβουμε 2 ξερά κρεμμύδια στον τρίφτη και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν μαζί με το κρέας. Σβήνουμε με λίγο κρασί και, όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό ώσπου σχεδόν να καλυφθεί το κρέας.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε το κρέας να σιγοβρασει μέχρι να μαλακώσει. Λίγο πριν είναι έτοιμο, ρίχνουμε τα καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.