Κουζίνα

Χατζαπούρι: η γεωργιανή τυρόπιτα

Η γεωργιανή τυρόπιτα, το χατζαπούρι, είναι πανεύκολη και νόστιμη σε βαθμό που μπορεί να οδηγήσει σε επανειλημμένες επιδρομές στην πιατέλα σερβιρίσματος. Η συνταγή κρατάει αιώνες και η εκτέλεσή της είναι απλούστατη
Bostanistas

Η γεωργιανή τυρόπιτα, το χατζαπούρι, είναι πανεύκολη και νόστιμη σε βαθμό που μπορεί να οδηγήσει σε επανειλημμένες επιδρομές στην πιατέλα σερβιρίσματος. Η συνταγή κρατάει αιώνες και η εκτέλεσή της είναι απλούστατη. Μια καλή φίλη, που κατέχει και τη γνώση και τον ενθουσιασμό, είχε την καλοσύνη να με εισάγει στον κόσμο του χατζαπούρι και να εκτελέσει και την συνταγή. Στη Γεωργία χρησιμοποιούν ένα πεντανόστιμο άσπρο τυρί από αγελαδινό γάλα, που λέγεται «βέλι». Τούτου απόντος, χρησιμοποιήστε φέτα, ανθότυρο και κασέρι.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.