Αλείψτε το ψωμί με κρέμα αβοκάντο και προσθέστε τα αγαπημένα σας υλικά | Εύη Σκούρα
Κουζίνα

Ωρα για σνακ: Υγιεινά τοστ με αβοκάντο σε 6 παραλλαγές

Φτιάξτε νόστιμα και θρεπτικά σαντουιτσάκια αλειμμένα με κρέμα αβοκάντο και συμπληρώστε τα με άλλα υλικά που αγαπάτε
Bostanistas

Το avocado toast, ή φρυγανισμένο ψωμί με αβοκάντο σε διάφορες παραλλαγές, ήταν πριν από μερικά χρόνια μεγάλη μόδα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Όμως, παρόλο που αυτές οι μόδες συνήθως έρχονται και φεύγουν, αυτή εξακολουθεί να κεντρίζει το ενδιαφέρον του κόσμου χωρίς να ξεφτίζει. Ίσως γιατί το avocado toast είναι ένα πολύπλευρο σνακ και μπορεί να φαγωθεί, στην κυριολεξία, όλες τις ώρες.

Είναι πολύ απλό. Φρυγανίζεις το ψωμί, προσθέτεις το πολτοποιημένο* ή κομμένο σε λεπτές φέτες αβοκάντο και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου.

Αλλάζοντας τα υπόλοιπα υλικά δημιουργείς avocado toast για πρωινό, ελαφρύ γεύμα στο γραφείο, γρήγορο και ελαφρύ μεσημεριανό, απογευματινό σνακ ή ελαφρύ βραδινό. Φαντασία χρειάζεται και διάθεση για πειραματισμούς.

Για αρχή μπορείτε να δοκιμάσετε τους τρόπους που σας προτείνω εγώ και μετά να πειραματιστείτε με τα δικά σας αγαπημένα υλικά και συνδυασμούς. Δοκιμάστε το όμως! Θα απολαύσετε ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό σνακ και συγχρόνως θα επωφεληθείτε από τις εκπληκτικές ιδιότητες του αβοκάντο.

Το avocado toast ήταν ένα πολύ καλό τρόπος να δοκιμάσω τις Premium σάλτσες Brava με βάση το βαλσαμικό ξύδι, που πολύ ευγενικά μου έστειλε η εταιρεία να δοκιμάσω.

Τρεις από αυτές ταίριαξαν ιδανικά με τους συνδυασμούς υλικών που χρησιμοποίησα. Να μην ξεχάσω να σας πω πως δεν περιέχουν συντηρητικά, πρόσθετη ζάχαρη και γλουτένη.

Σημειώσεις

*Το αβοκάντο το πολτοποιείτε προσθέτοντας αλατοπίπερο (αν πρόκειται για αλμυρή εκδοχή) και λίγο λεμόνι ή λάιμ για να μην σας μαυρίσει. Εγώ ετοιμάζω μεγαλύτερη ποσότητα και το φυλάω δυο – τρεις μέρες στο ψυγείο ώστε να το έχω έτοιμο.

Η Εύη Σκούρα διατηρεί το ελληνοαγγλικό blog The Healthy Cook