Αρωματίστε τα τυροψωμάκια σας με δενδρολίβανο, ρίγανη ή θυμάρι | Κική Τριανταφύλλη
Κουζίνα

Τυροψωμάκια της μιας μπουκιάς

Φτιάξτε αυτά τα πεντανόστιμα ψωμάκια με τυρί ή και με ό,τι άλλο βρείτε στο ντουλάπι σας, από ξηρούς καρπούς και σπόρους μέχρι βότανα και αρωματικά. Είναι το πιο ωραίο σνακ για το σχολείο και το γραφείο την ώρα της μεγάλης πείνας
Bostanistas

Έχουν μείνει στο ψυγείο τυριά; Φτιάξτε αυτές τις πεντανόστιμες μπουκιές που είναι το πιο ωραίο σνακ για το σχολείο ή για το γραφείο την ώρα της μεγάλης πείνας αλλά και για ορεκτικό μέχρι να έρθουν όλοι οι καλεσμένοι και να κάτσουν στο τραπέζι.

Η μαμά μου μας τα έφτιαχνε μόνο με φέτα, αυγά, λάδι και γιαούρτι, εσείς όμως μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε πικάντικο κίτρινο τυρί ή και μείγμα τυριών. Αυτό κάνω κι εγώ τώρα πια.

Μάλιστα, εκτός από τυριά, προσθέτω και ό,τι άλλο υπάρχει -αν υπάρχει- στο ντουλάπι μου που ταιριάζει: τριμμένους ξηρούς καρπούς (καρύδι, αμύγδαλο ή φουντούκια) ή και σποράκια (λιναρόσπορο, ηλιόσπορο κλπ).

Τους ρίχνω και δενδρολίβανο που τους πάει πολύ, αν όμως δεν σας αρέσει, μπορείτε να τα αρωματίστε με ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο ή τίποτα από αυτά. Είναι θέμα γούστου.

Αυτές οι τυροψωμομπουκιές τρώγονται κατά προτίμηση χλιαρές, οπότε είναι ακόμη τραγανές, ή κρύες.

Και μια μικρή συμβουλή: Φτιάξτε τη ζύμη και αφήστε τη στο ψυγείο, σκεπασμένη με διαφανή μεμβράνη, μέχρι να πλάσετε και να ψήσετε τα ψωμάκια.

Δείτε τη συνταγή εδώ.