Έχουν μείνει στο ψυγείο τυριά; Φτιάξτε αυτές τις πεντανόστιμες μπουκιές που είναι το πιο ωραίο σνακ για το σχολείο ή για το γραφείο την ώρα της μεγάλης πείνας αλλά και για ορεκτικό μέχρι να έρθουν όλοι οι καλεσμένοι και να κάτσουν στο τραπέζι.
Η μαμά μου μας τα έφτιαχνε μόνο με φέτα, αυγά, λάδι και γιαούρτι, εσείς όμως μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε πικάντικο κίτρινο τυρί ή και μείγμα τυριών. Αυτό κάνω κι εγώ τώρα πια.
Μάλιστα, εκτός από τυριά, προσθέτω και ό,τι άλλο υπάρχει -αν υπάρχει- στο ντουλάπι μου που ταιριάζει: τριμμένους ξηρούς καρπούς (καρύδι, αμύγδαλο ή φουντούκια) ή και σποράκια (λιναρόσπορο, ηλιόσπορο κλπ).
Τους ρίχνω και δενδρολίβανο που τους πάει πολύ, αν όμως δεν σας αρέσει, μπορείτε να τα αρωματίστε με ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο ή τίποτα από αυτά. Είναι θέμα γούστου.
Αυτές οι τυροψωμομπουκιές τρώγονται κατά προτίμηση χλιαρές, οπότε είναι ακόμη τραγανές, ή κρύες.
Και μια μικρή συμβουλή: Φτιάξτε τη ζύμη και αφήστε τη στο ψυγείο, σκεπασμένη με διαφανή μεμβράνη, μέχρι να πλάσετε και να ψήσετε τα ψωμάκια.