Κουζίνα

Τσίλι κον κάρνε, χορταστικό και καυτερό

Η κλασσική συνταγή του τσίλι κον κάρνε περιλαμβάνει κιμά, φασόλια, βεβαίως καυτερές πιπεριές τσίλι και μπαχαρικά. Το τυλίξαμε σε τορτίγιες, προσθέσαμε μαρουλάκι, καλαμπόκι και τριμμένο τυράκι τσένταρ
Bostanistas

Chili con carne σημαίνει ουσιαστικά πιπεριές (καυτερές) με κρέας. Από τα πιο γνωστά πιάτα της Tex-Mex κουζίνας. Η ακριβής καταγωγή του δεν είναι γνωστή, αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι προέρχεται από το Μεξικό. Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν αποτελεί πιάτο της παραδοσιακής μεξικάνικης κουζίνας και στο Μεξικό δεν θα το συναντήσετε στα παραδοσιακά εστιατόρια. Πολύ πιθανόν να δημιουργήθηκε στις κουζίνες των φτωχών νοικοκυριών, που «αυγάτιζαν» τον λιγοστό κιμά με πιπεριές και φασόλια.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.