Εχουν μείνει στο ψυγείο τυριά; Φτιάξτε αυτές τις πεντανόστιμες μπουκιές, που είναι το πιο ωραίο σνακ για το σχολείο ή για το γραφείο την ώρα της μεγάλης πείνας και για ορεκτικό πριν έρθουν όλοι οι καλεσμένοι σας για το τραπέζι της Κυριακής ή για τσιμπολόγημα βλέποντας την αγαπημένη σας σειρά.
Η μαμά μου μάς τα έφτιαχνε μόνο με φέτα, αυγά, λάδι και γιαούρτι, μπορείτε όμως να προσθέσετε οποιοδήποτε πικάντικο κίτρινο τυρί ή και μείγμα τυριών. Αυτό κάνω κι εγώ τώρα πια. Ωστόσο, έχοντας δοκιμάσει τα κουλουράκια της φίλης μου της Πόλλυς πειραματίστηκα την τελευταία φορά προσθέτοντας και λίγο σιμιγδάλι. Το αποτέλεσμα; Εγίναν απίστευτα τραγανά και ακόμα πιο εθιστικά. Γι’ αυτό προσέξτε…
Ακόμη, προσθέτω και ό,τι άλλο υπάρχει -αν υπάρχει- στο ντουλάπι μου που να ταιριάζει: τριμμένους ξηρούς καρπούς (καρύδι, αμύγδαλο ή φουντούκια) ή και σποράκια (λιναρόσπορο, ηλιόσπορο κλπ). Και δενδρολίβανο τους ρίχνω γιατί τους πάει πολύ, αν όμως δεν σας αρέσει, μπορείτε να τα αρωματίστε με ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο ή τίποτα από αυτά. Είναι θέμα γούστου.
Αυτές οι τυροψωμομπουκιές τρώγονται χλιαρές ή κρύες, κατά προτίμηση την ίδια ημέρα, όσο είναι ακόμη τραγανές.
Και μια μικρή συμβουλή: φτιάξτε τη ζύμη και αφήστε τη στο ψυγείο σκεπασμένη με διαφανή μεμβράνη, μέχρι να πλάσετε και να ψήσετε τα ψωμάκια