«Χτύπα τα πόδια σου Κινέζα, για να μη κόψει η μαγιονέζα» θυμήθηκα το τραγουδάκι της Λιλιπούπολης που δεν απέχει πολύ από την αλήθεια: Το μεγάλο σουξέ της γαλλίδας φίλης, με την πολύτιμη μαγειρική αλληλογραφία, είναι η σπιτική μαγιονέζα.
Με προειδοποίησε, ωστόσο, πως η διαδικασία είναι μεν απλή αλλά χρειάζεται εγρήγορση και ταχύτητα γιατί η μαγιονέζα, ευαίσθητη και απαιτητική, δεν αργεί να κόψει και να αποτύχουμε.
Πέντε μυστικά – κολπάκια μου υπενθύμιζε συνεχώς, έβαλα το σχετικό τραγουδάκι, την παρατηρούσα και κρατούσα σημειώσεις. Η πρώτη απόπειρα ας είναι διστακτική, ξεκινήστε με ποσότητες αρκετές για ένα μόλις ποτήρι…