Δεν πετάμε τίποτα – τούτο πλέον το μάθαμε καλά. Τέσσερα χρόνια τώρα οι bostanistas έχουν αποδείξει πως στην κουζίνα τίποτα δεν περισσεύει, ακόμα και όσα φαίνονται άχρηστα κάνουν τον κύκλο τους και έρχονται ξανά με κόλπα νόστιμα στο πιάτο. Το ψωμί των περασμένων ημερών, φερ’ ειπείν, όχι μόνο χθεσινό ή προχθεσινό αλλά και εκείνο της περασμένης εβδομάδας, ξεχασμένο στη σακούλα (συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια). Αν είναι καρβέλι στρογγυλό, θα το κάνεις σάντουιτς για κολατσιό, αν είναι μακρόστενο, βάλε μπρος για γόνδολες αυγουλένιες, σαν πίτσες αυτοσχέδιες ή τις μπρουσκέτες της Μαρίας Πετρίδη, ό,τι πρέπει για σαββατοκύριακο. Εγώ αποφάσισα να επιχειρήσω σκορδόψωμο και, καθότι υπερ-λιχούδης, να πασπαλίσω με τυρί (παρμεζάνα εν προκειμένω) και να το καψαλίσω στον φούρνο. Το κόλπο πέτυχε και καθιερώθηκε: το ψωμί της προηγούμενης μέρας στο εξής θα γίνεται το σκορδόψωμο της επόμενης.
Κουζίνα
Το σκορδόψωμο της επόμενης μέρας
Αποφάσισα να επιχειρήσω σκορδόψωμο και, καθότι υπερ-λιχούδης, να πασπαλίσω με τυρί και να το καψαλίσω στον φούρνο. Το κόλπο πέτυχε και καθιερώθηκε: το ψωμί της προηγούμενης μέρας στο εξής θα γίνεται το σκορδόψωμο της επόμενης