Νόστιμο ψωμί με ψιλοκομμένες ελιές, λιαστή ντομάτα και αρωματικά βότανα | Εύη Σκούρα
Κουζίνα

To «ξεκούραστο» ψωμί ολικής με ελιές και λιαστές ντομάτες

Φτιάχνουμε ένα ψωμί με αλεύρι ολικής άλεσης, εμπλουτισμένο με υλικά της ελληνικής φύσης: ελιές, τομάτες, δεντρολίβανο και ελαιόλαδο
Bostanistas

Λένε ότι το ζύμωμα είναι χαλαρωτικό, όπως και το να ψήνεις ψωμί. Για μένα χαλαρωτική είναι η μαγειρική γενικά.

Αλλά νομίζω πως η προετοιμασία ενός ψωμιού, το σχήμα που θα του δώσεις, το φούσκωμά του, η μυρωδιά του όσο ψήνεται και το αποτέλεσμα που θα σε δικαιώσει, είναι από τις πιο ανταποδοτικές στιγμές για μια μαγείρισσα. Αυτά ήταν τα συναισθήματά μου όταν έφτιαξα αυτό το ψωμί ολικής με ελιές και λιαστές τομάτες.

Η μυρωδιά του και η γεύση του ήταν αυτό που πραγματικά ήθελα να πετύχω. Ένα ψωμί με αλεύρι ολικής άλεσης, εμπλουτισμένο με υλικά της ελληνικής φύσης: ελιές, τομάτες, δεντρολίβανο και ελαιόλαδο.

Η συνταγή είναι απλή, εύκολη και καθόλου κουραστική. Το ζύμωμα της ζύμης είναι ελάχιστο και μπορεί να το κάνει ο καθένας. Ακολουθήστε πιστά την συνταγή και θα έχετε το πιο μυρωδάτο ψωμί ολικής με ελιές, λιαστές τομάτες και δεντρολίβανο, χωρίς πολύ κόπο.

Δείτε τη συνταγή εδώ