Κουζίνα

To bagel της έριδος: με σολομό και τυρί-κρέμα

Καπνιστός σολομός, τυρί κρέμα και από πάνω μπαίνει ντομάτα σε φέτες και ξερό κρεμμύδι. Το ξινό της ντομάτας έρχεται να συνοδεύσει υπέροχα το γλυκό-αλμυρό του σολομού...
Bostanistas

Ξεκινώντας από το μπέιγκελ: πρέπει να είναι σφιχτό, νόστιμο και ψημένο στην εντέλεια. Είναι ψωμάκι που ξεκίνησε τη ζωή του στην Πολωνία, στις εβραϊκές συνοικίες της χώρας, τον 17ο αιώνα. Η πρώτη αναφορά σε αυτό γίνεται το 1610 στην Κρακοβία.

Είναι φτιαγμένο με ζύμη που έχει μαγιά, έχει το χαρακτηριστικό σχήμα του δαχτυλιδιού, πρώτα το βράζουμε και μετά το ψήνουμε στον φούρνο. Η υφή του είναι σφιχτή, χωρίς όμως να είναι σκληρό.

Ακολουθεί στη σειρά ο καπνιστός σολομός. Πρέπει να είναι σχεδόν ισορροπημένα γλυκός και αλμυρός και να διατηρείται ζουμερός.

Τέλος, το λευκό τυρί κρέμα (το πιο γνωστό και εύχρηστο είναι εκείνο με όνομα μεγάλης πόλης των ΗΠΑ) πρέπει να είναι απαλό, καθόλου αλμυρό και κρεμώδες.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.