Κουζίνα

Τις Κυριακές φτιάχνω μπισκότα

Αλεύρι, βούτυρο, αβγό, ζάχαρη και ό,τι συνοδευτικό υπάρχει στο σπίτι: ένα μίγμα όλα μαζί, μικρά μπαλάκια για δέκα λεπτά στον φούρνο και σε λίγο γεύεσαι το ολόφρεσκο, αφράτο μπισκότο που λαχτάρισες
Bostanistas

Αν μπορούσα να βρω ένα όνομα αποκλειστικά γι’ αυτά τα cookies, τότε σίγουρα θα ήταν το «αχ και να ‘χαμε ένα γλυκάκι».

Η φράση αυτή τους τελευταίους μήνες σημαίνει αλεύρι, βούτυρο, αβγό, ζάχαρη και ό,τι συνοδευτικό υπάρχει στο σπίτι (δάκρυα σοκολάτας, καρύδα, αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί).

Ενα μίγμα όλα μαζί, μικρά μπαλάκια για πολύ λίγο στον φούρνο και σε λίγα λεπτά γεύεσαι το ολόφρεσκο, αφράτο μπισκότο που άξαφνα λαχτάρισες.

Ιδίως τα πρωινά της Κυριακής, που έχω λίγο χρόνο παραπάνω να ασχοληθώ με τα της κουζίνας, φτιάχνω τούτα τα μπισκότα σε τρεις ή και τέσσερις φουρνιές για να φτάσουν για όλη την εβδομάδα.

Σε ένα γυάλινο βάζο, καλά κλεισμένο, φτάνουν στα σπίτια των φίλων και διατηρούνται μια χαρά.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.