Λευκό και κόκκινο κρασί, ξερή ρίγανη και φρέσκος μαϊντανός αρωματίζουν τα κεφτεδάκια | [© Photo: G. Drakopoulos - Food Styling: T. Webb / WWF Greece]
Κουζίνα

Θαλασσινός κεφτές, μεζές για μερακλήδες

Δοκιμάσαμε έναν πεντανόστιμο μεζέ με καλαμαράκια, χταπόδι και σουπιές, όλα ψιλοκομμένα για να γίνουν κιμάς θαλασσινός που προτείνει το Fish Guide της WWF για Υπεύθυνη Κατανάλωση Ψαρικών
Bostanistas

Την πρώτη φορά που έφαγα κεφτέδες με θαλασσινά, ομολογώ ότι δεν ενθουσιάστηκα. Ήταν καλοκαίρι κάπου στην Κρήτη σε μια ψαροταβέρνα τουριστική. Κάτι είχαν μέσα που με απωθούσε γευστικά.

«Αν δοκιμάσεις τους δικούς μου, θα σου αρέσουν», μου είπε ο Ηλίας Μαμαλάκης μια μέρα που το συζητούσαμε. Και είχε δίκιο, γιατί ο Ηλίας ξέρει καλά τους αρωματικούς και γευστικούς συνδυασμούς της παραδοσιακής μας κουζίνας και δεν διακινδυνεύει ποτέ βάζοντας παράξενα συστατικά στα πιάτα του.

Εκτός από όλα τα άλλα, ο Μαμαλάκης, ένας από τους πιο αγαπημένους παρουσιαστές ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, μεταξύ των οποίων και η βραβευμένη σειρά «Μπουκιά και Συχώριο», είναι ο νέος πρεσβευτής της WWF στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία Fish Forward, και το έχει κάνει σκοπό του να μας ενημερώσει και να μας ευαισθητοποιήσει για την Υπεύθυνη Κατανάλωση Ψαρικών, την οποία οφείλουμε όλοι να έχουμε προτεραιότητά μας.

Τη δική του λοιπόν συνταγή για τους θαλασσινούς κεφτέδες βρήκα στο «Fish Guide» και σας την παραθέτω. Γιατί είναι μεζές πεντανόστιμος και μερακλήδικος.

Με την ευκαιρία θα σας ξαναπώ ότι το «Fish Guide» είναι διαθέσιμο δωρεάν και ως εφαρμογή για κινητά (WWF Fish Guide app), για συσκευές Android  και  iOS, ενώ λειτουργεί και σε off line περιβάλλον, χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Δείτε τη συνταγή εδώ