Πριν πολλά χρόνια οι άνθρωποι περίμεναν με λαχτάρα και ευλάβεια να ωριμάσουν στην ώρα τους τα λαχανικά και τα φρούτα. Οπως λέμε, «κάθε πράμα στον καιρό του και τον Αύγουστο κολιός». Κάποια στιγμή τα μπερδέψαμε όμως και αρχίσαμε να τα θέλουμε όλα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ετσι οι ντομάτες γίνονται και τον χειμώνα, το σπανάκι γίνεται και το καλοκαίρι, το κολοκύθι όποτε να ‘ναι… και πάει λέγοντας. Τώρα τελευταία όμως νομίζω ότι κάτι άρχισε να ξυπνάει μέσα μας και ξεκινάμε να καταλαβαίνουμε το λάθος. Μάλλον έχει έρθει ξανά η ώρα να τρώμε καθετί στον καιρό του, γιατί τότε έχει ουσία και είναι πραγματικά νόστιμο. Ετσι, λοιπόν, πριν λίγες μέρες, δοκίμασα τα πρώτα κολοκύθια από το μποστάνι μας. Σκέφτηκα διάφορους τρόπους να τα μαγειρέψω και στο τέλος αποφάσισα να κάνω μια τάρτα. Και να λοιπόν: Κολοκύθι, σκόρδο, ροκφόρ… ταιριάζουν πολύ αρκεί να σας αρέσουν εκτός από το κολοκύθι και τα άλλα δύο.
Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.