«Κούλουμα δεν γίνονται χωρίς τον ταραμά», ξεκαθάρισε η Αναστασία Λαμπρία φτιάχνοντας τη σπιτική της ταραμοσαλάτα -ε, ναι! Κάθε Καθαρή Δευτέρα είναι πάντα εκεί, ανάμεσα στα ντολμαδάκια, τη φάβα και το χταπόδι, πίσω από τα χόρτα. Ίσως έχετε “κλειδώσει” στη σπιτική σας συνταγή, ποιος όμως θα πει όχι σε ένα δεύτερο μπολάκι με κάπως αλλιώτικη γεύση, λίγο διαφορετική υφή; Δύο οι κανόνες της: διαλέγουμε τον καλύτερο ταραμά – για τον οποίο απευθυνόμαστε στους πλέον αρμόδιους, το Παντοπωλείο της Στοάς – και δεν υπερβάλουμε στο κρεμμύδι. Καλύτερα να λείπει παρά να περισσεύει. Ως προς το ψωμί, δεν είναι πάντοτε απαραίτο – έτσι έκριναν οι τέσσερις κυρίες του bostanistas:
Διαβάστε το πλήρες κείμενο εδώ.