Κουζίνα

Τα τυροπιτάκια με τα χίλια πρόσωπα

«Ας φάμε κάτι, λοιπόν, μπας και ηρεμήσουν τα νεύρα μας που έχουν γίνει κορδόνι αυτές τις μέρες», σκέφτηκα...
Bostanistas

Πριν καμιά εβδομάδα ήρθε στα χέρια μου ταπεράκι με φοβερά μεζεδάκια. Μεταξύ αυτών ήταν και μερικά τέλεια τυροπιτάκια, στρουμπουλά και αφράτα, πασπαλισμένα με σουσάμι που θύμιζαν κάτι από κρουασανάκι.

«Ας φάμε κάτι, λοιπόν, μπας και ηρεμήσουν τα νεύρα μας που έχουν γίνει κορδόνι αυτές τις μέρες», σκέφτηκα. Hταν απλώς τέλεια, αλλά δυστυχώς είχε μόνο τέσσερα. Τι να κάνω κι εγώ;

Αναζήτησα τη συνταγή και, αφού τα δοκίμασα σε διάφορες εκδόσεις, σκέφτηκα πως είναι ώρα να τα δοκιμάσετε κι εσείς. Είναι εύκολα, νόστιμα και πάνω από όλα σας δίνουν τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσετε.

Είναι τυροπιτάκι αρχικά αλλά μπορεί να γίνει και σπανακοπιτάκι και λουκανικοπιτάκι και στην ανάγκη μπορεί να γίνει γλυκο-πιτάκι… Μα τι λέω τώρα, αυτό μάλλον είναι το πιτάκι με τα χίλια πρόσωπα!

Υλικά και οδηγίες

Για τη ζύμη:

-1 κούπα ελαιόλαδο (250 γρ.)
-1 κούπα γάλα χλιαρό (250 γρ.)
-1 φακελάκι μαγιά
-2 αυγά χτυπημένα (τύπου ομελέτα)
-1 κ.γ. αλάτι (γεμάτο)
-1 κ.γ. ζάχαρη
-500 γρ. αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις
-λίγο επιπλέον αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.