Σερβίρουμε το φαγητό με χωριάτικο ψωμί με σίκαλη και κριθάρι | Νεκταρία Κοκκινάκη
Κουζίνα

Τα Κρητικά: Συκωταριά αβγολέμονο

Η οικιακή οικονομία απαιτεί τίποτα να μην πετιέται στην κουζίνα, ούτε τα εντόσθια των ζώων που μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Οταν γίνονται λεμονάτα με μπόλικα χορταρικά είναι πεντανόστιμα
Bostanistas

Τα εντόσθια είναι ο αγαπημένος μεζές όλων των Κρητικών και για το λόγο αυτό έχουμε βρει πολλούς τρόπους να τα μαγειρεύουμε.

Σε εποχές μάλιστα που το κάθε νοικοκυριό έκτρεφε τα δικά του ζώα και από αυτά κάλυπτε τις διατροφικές του ανάγκες, και το τελευταίο κομμάτι κρέατος από τα σφάγια είχε την δική του θέση στο πιάτο.

Συνταγές έχουμε πολλές, διαφορετικές, με φαντασία και ευρηματικότητα: κοιλιές με κολοκυθάκια για το καλοκαίρι, συκώτι σαβόρε, γαρδουμάκια με μάραθα, συκωταριά με ξινόχοντρο, συκώτι αυγολέμονο.

Σήμερα ας φτιάξουμε, λοιπόν, συκωταριά αβγολέμονο, με μπόλικα χορταρικά (μαρούλια, σέσκουλα, λάπαθα, σπανάκι, φρέσκα κρεμμυδάκια και άνηθο

Δείτε τη συνταγή εδώ