Μηλόπιτα-κέικ με τριμμένο φουντούκι, πασπαλισμένη με ζάχαρη | Shutterstock
Κουζίνα

Μηλόπιτα με τον τρόπο του maestro

Η ιδέα είναι του ιταλού ζαχαροπλάστη Λούκα Μοντερσίνο και στην ουσία πρόκειται για ένα απίθανο κέικ, αφράτο και βουτυράτο, θυμίζει τα βουτυράτα μπισκοτάκια που λιώνουν στο στόμα και έχει ξηροκαρπάτη γεύση χάρη στο τριμμένο φουντούκι
Bostanistas

Μάλλον έχω μία εμμονή με τις μηλόπιτες, δεν ξέρω πόσες διαφορετικές συνταγές έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα.

Όταν όμως είδα τη συνταγή του Λούκα Μοντερσίνο, στο βιβλίο του “Croissant e Biscotti”, δεν υπήρχε περίπτωση να μη την δοκιμάσω και αυτή!

Η συνταγή στο βιβλίο είναι για μικρά μηλοπιτάκια σαν μάφιν, αλλά επειδή δεν ήθελα να λερώσω τόσα σκεύη, τελικά έκανα μια μεγάλη μηλόπιτα. Τι το διαφορετικό έχει αυτή η μηλόπιτα;

Εχει μια απίθανη βάση κέικ, αφράτη και βουτυράτη, εξ ου και η ονομασία “torta montata” που της έδωσε ο Μοντερσίνο, καθώς θυμίζει τα βουτυράτα μπισκοτάκια που λιώνουν στο στόμα.

Εκτός από τη μετατροπή από κεκάκια σε κέικ, μία ακόμη μικρή δική μου παρέμβαση ήταν και το πασπάλισμα με λίγη ζάχαρη και τριμμένα φουντούκια, καθώς η αρχική συνταγή του maestro είναι πιο λιτή.

Δείτε τη συνταγή εδώ