Κουζίνα

Τα γαλλικά: μελιτζάνες αλά μπονιφασιέν

Eνα από τα διασημότερα πιάτα του Bonifacio, είναι και οι γεμιστές μελιτζάνες του. Απλή συνταγούλα, που σίγουρα προέρχεται από τη φτωχική, χωριάτικη κουζίνα, με ελάχιστα, συνηθισμένα υλικά και πλούσια γεύση
Bostanistas

Στο Bonifacio χρησιμοποιούν μικρούλικες μελιτζάνες φλάσκες, που μάλλον δύσκολα θα τις βρείτε στην Ελλάδα. Η συνταγή γίνεται βέβαια εξίσου νόστιμη και με τις συνηθισμένες μελιτζάνες, μόνο που ίσως σας δυσκολέψουν λίγο στο τηγάνισμα. Οι μελιτζάνες ζεματίζονται, αδειάζονται από τη σάρκα τους και κρατάνε στη άκρη τη φλούδα. Η σάρκα της μελιτζάνας αναμειγνύεται με μπαγιάτικο ψωμάκι μουσκεμένο στο γάλα και λίγο τυράκι και οι φλούδες γεμίζονται με το μίγμα και γίνονται σαν μικρές βαρκούλες. Οι γεμιστές μελιτζάνες τηγανίζονται σε καυτό λάδι. Παρόλο που είναι τηγανητές, δεν γίνονται καθόλου βαριές. Βέβαια κάποιοι, αντί για το τηγάνισμα, τις ψήνουν στον φούρνο, αλλά σίγουρα η γεύση δεν θα είναι η ίδια, γιατί στη μελιτζάνα ταιριάζει πολύ το τηγάνισμα.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.