Κουζίνα

Τα ιταλικά: φοκάτσα από το Μπάρι

Η φοκάτσα του Μπάρι αποτελείται από ζύμη αφράτη και μαλακή, ξεροψημένη όμως και με ωραία τραγανή κρούστα, γαρνιρισμένη με ντοματίνια, ελιές, ρίγανη και ελαιόλαδο
Bostanistas

Φοκάτσα μπαρέζε, δηλαδή φοκάτσα από το Μπάρι, ίσως το πιο ονομαστό street food της Απουλίας (Puglia). Η φοκάτσα του Μπάρι αποτελείται από ζύμη αφράτη και μαλακή, ξεροψημένη όμως και με ωραία τραγανή κρούστα, που είναι γαρνιρισμένη με ντοματίνια, ελιές, ρίγανη και ελαιόλαδο, ένας συνδυασμός γεύσεων και αρωμάτων καθαρά μεσογειακός, δηλαδή! Τη φοκάτσα την έφτιαξα με φυσικό προζύμι, όπως απαιτεί και η παραδοσιακή συνταγή. Χαρακτηριστικό της απλής κατά τα άλλα ζύμης, είναι η προσθήκη βρασμένης πατάτας, που δίνει υγρασία στο ζυμάρι. Από τις πιο νόστιμες φοκάτσες που έχουμε δοκιμάσει!

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.