Τα γιουβαρλάκια με σάλτσα ντομάτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μαμαδίστικά φαγητά | Shutterstock
Κουζίνα

Τα γιουβαρλάκια των τριών τετάρτων

Σε τρία τέταρτα έχεις έτοιμο φαγητό, το αφήνεις και ένα τεταρτάκι στην άκρη να μελώσουν τα γιουβαρλάκια μέσα στη σάλτσα τους...
Bostanistas

Χτυπάει το τηλέφωνο. Είναι το παιδί σου που σου λέει ότι σε μια ώρα θα είναι στο σπίτι. Πεινασμένο πολύ. Θέλει κάτι με κρέας να φάει. Φτάνει πια με τα όσπρια και τις σαλάτες, σου λέει. Τι θα κάνεις, λοιπόν; Γιουβαρλάκια. Απλή, δοκιμασμένη συνταγή από μάνα και γιαγιά, επιπλέον του αρέσουν.

Είναι στη λίστα με τα αγαπημένα του. Και γίνονται στο άψε-σβήσε, ένα τεταρτάκι προετοιμασία και μισή ώρα βράσιμο όλο κι όλο. Σε τρία τέταρτα έχεις έτοιμο φαγητό, το αφήνεις και ένα τεταρτάκι στην άκρη να μελώσουν τα γιουβαρλάκια μέσα στη σάλτσα τους.

Εν τω μεταξύ στρώνεις τραπέζι, βγάζεις το τυρί από το ψυγείο, ψήνεις και 2-3 φέτες ψωμί στο γκριλ. Και περιμένεις. Σαλάτα δεν θέλει σήμερα το παιδί. Τάδε έφη Κατερίνα. Η κολλητή μου. Κι εγώ τα κατέγραψα.

Δείτε τη συνταγή εδώ.