Τα λαχανάκια είναι ένα αρκετά παρεξηγημένο λαχανικό. Όσοι διαβάσατε την ανάρτηση για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, θα διαπιστώσατε πόσο ωφέλιμα είναι. Δυστυχώς, ο κόσμος τα αποφεύγει, αλλά νομίζω πως τελικά όλα εξαρτώνται από το πως μαγειρεύεις το κάθε τι.
Την συγκεκριμένη συνταγή την έχω φτιάξει πολλές φορές. Έχω δοκιμάσει να τα σοτάρω και με βούτυρο και με λάδι και κατέληξα πως λίγο βούτυρο, ή μισό βούτυρο μισό λάδι είναι η πιο γευστική επιλογή. Το θέλουν το βουτυράκι τους!
Επίσης δοκίμασα να την φτιάξω και με ζωμό λαχανικών και με ζωμό κότας. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο γευστικό, άρα διαλέγετε και παίρνετε.
Όσο για το τυρί, το μπλε τυρί είναι ιδανικό. Η αρχική συνταγή από το “From a Chef’s Kitchen” (εξαιρετικό μπλογκ btw) είχε ρικότα, αλλά λόγω της αδυναμίας μου στο μπλε τυρί (την οποία έχω εκφράσει πολλάκις…) είπα να το δοκιμάσω. Έρωτας με την πρώτη κουταλιά! Μετά τη δοκίμασα και με ώριμο stilton και του πήγαινε εξίσου, απλά πιθανόν να θέλει λίγο μικρότερη ποσότητα. To stilton έχει πιο έντονη γεύση και άρωμα.