Πολύ τονωτικά σοκολατάκια με γύρη, ταχίνι, αμύγδαλα και χουρμάδες | Εύη Σκούρα
Κουζίνα

Σοκολατένιες μπαλίτσες με γύρη, χωρίς ψήσιμο

Είναι ένα γλυκάκι πολύ υγιεινό και θρεπτικό, ιδανικό για ένα βιαστικό πρωινό ή σαν δυναμωτικό σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας, φτιαγμένο με υλικά που δίνουν έξτρα ενέργεια
Bostanistas

Σήμερα, σας έχω μια υγιεινή σοκολατένια λιχουδιά με αγνά και θρεπτικά υλικά. Σοκολατένιες μπαλίτσες με γύρη, ξερά σύκα, χουρμάδες, ταχίνι, αμύγδαλα, κακάο και cacao nibs. Ετοιμάζoνται γρήγορα, δεν χρειάζονται ψήσιμο, και είναι ιδανικές για ένα βιαστικό πρωινό αφού δίνουν έξτρα ενέργεια. Είναι, όμως, εξίσου ιδανικες και σαν υγιεινό σνακ, λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν. Πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, υγιεινά λίπη, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, αυτές οι μπαλίτσες δεν περιέχουν επεξεργασμένη ζάχαρη, ενώ είναι πολύ σοκολατένιες. Είναι μαλακές και υγρές και τόσο γλυκές όσο πρέπει.

Η μελισσογύρη είναι η πρωτεϊνική τροφή των μελισσών, την οποία την μαζεύουν από τα λουλούδια, την πλάθουν σε μπαλίτσες και τη μεταφέρουν με τα πίσω πόδια τους στην κυψέλη. Με αυτήν τρέφονται οι ίδιες και ταΐζουν το γόνο. Έχει μεγάλη θρεπτική αξία για τη μέλισσα αλλά και για τον άνθρωπο. Είναι συμπλήρωμα ενέργειας και διατροφής, πλούσια σε βιολογική υγρασία, υδατάνθρακες, λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, βιταμίνες, αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμα, συνένζυμα, μεταλλικά στοιχεία, καθώς και βιταμίνες A-B1-B2-B3-B5-B6-B12-C-D-E-H-K.

Το ταχίνι, το οποίο προέρχεται από το σουσάμι, έχει υψηλή θρεπτική αξία. Μόλις 28 γρ. σουσαμιού μας προσφέρουν το ¼ της απαιτούμενης ημερήσιας ποσότητας σε ασβέστιο, σημαντικής αξίας φυτικές πρωτεΐνες, και βιταμίνες, κυρίως του συμπλέγματος Β, καθώς και βιταμίνη Ε. Επίσης, το σουσάμι μας προσφέρει τα πολύ θρεπτικά πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία, ο ανθρώπινος οργανισμός,  δεν μπορεί να συνθέσει και έχει πλούσιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Περιέχει μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία όπως το ασβέστιο, ο φώσφορος, σίδηρος, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος αλλά και το σελήνιο.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ