Κουζίνα

Σκορδάτο κοτόπουλο, βρασμένο σε λευκό κρασί

Το μυστικό αυτού του φαγητού, είναι ότι βράζουμε το κοτόπουλο μέσα σε λευκό κρασί αντί για νερό. Επίσης προσθέτουμε μπόλικο σκόρδο χωρίς να ξεφλουδίσουμε τις σκελίδες...
Κική Τριανταφύλλη

Αντί για ολόκληρο κοτόπουλο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπουτάκια. Και σερβίρουμε το φαγητό με φρέσκια πράσινη σαλάτα ή βλίτα ενώ, αν είναι το μοναδικό φαγητό στο τραπέζι, μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πουρέ πατάτας, κινόα ή πιλάφι βρασμένο σε κοτόζουμο. Στο Οινοποιείο της Σεμέλης το συνοδεύσαμε με Thea Mantineia 2015, ένα εκπληκτικό καινούργιο κρασί που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο για πρώτη φορά στην αγορά. Είναι μονοποικιλιακό μοσχοφίλερο, που έχει μείνει σε οινολάσπες, αποδίδοντας έτσι ακόμα πιο έντονα τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας του. Το ταίριασμα ήταν πραγματικά εξαιρετικό!

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.