Κουζίνα

Σιροπιαστό κέικ καρύδας δίχως αυγά και βούτυρο

Ετούτο εδώ το κέικ είναι μια παραλλαγή «επί το υγιεινότερον» του αγαπημένου –και αξεπέραστου- ρεβανί με ινδοκάρυδο, όταν δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με λίγα ακόμη αυγά και βούτυρα
Bostanistas

Ετούτο εδώ το κέικ είναι μια παραλλαγή «επί το υγιεινότερον» του αγαπημένου –και αξεπέραστου- ρεβανί με ινδοκάρυδο. Ωραία, ελαφριά παραλλαγή όταν δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με λίγα ακόμη αυγά και βούτυρα. Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι ισότιμο του αυθεντικού, αλλά τρώγεται ευχάριστα και σίγουρα με λιγότερες τύψεις από όσους αγαπούν την καρύδα και τα σιροπιαστά κέικ. Επίσης δεν ισχυρίζομαι ότι το γλυκό είναι διαίτης γιατί περιέχει αρκετή ζάχαρη. Ίσως κάποιος θα μπορούσε να το φτιάξει με γλυκαντικό αλλά εγώ δεν συνηθίζω τα γλυκαντικά, τουλάχιστον σε ποσότητες που απαιτεί ένα κέικ και σε παρασκευάσματα που απαιτούν ψήσιμο.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.