Μου έστειλε τη φωτογραφία με τις σαλάτες στα βαζάκια με e-mail η Φανή, η συνεργάτης μου στην εκπομπή και όπως ήταν φυσικό τα λάτρεψα. Βάζεις τη σαλάτα ή τη φρουτοσαλάτα σε βαζάκι, το παίρνεις μαζί σου στη δουλειά και ένα πλήρες, ελαφρύ και νόστιμο γεύμα σε περιμένει, την ώρα που θα πεινάσεις.
Η εκτέλεση είναι απλή! Βάζεις πρώτα τα υγρά (ελαιόλαδο ή sauce ) και μετά τοποθετείς από πάνω τα υλικά, ένα-ένα. Κρουτόν ή παξιμαδάκια, μπαίνουν στο τέλος, πάνω-πάνω. Αφήνεις 3-4 δάχτυλα κενό χωρίς υλικά και όταν έρθει η ώρα να σερβίρεις τη σαλάτα, απλά ανακινείς καλά το βαζάκι και τουμπάρεις τη σαλάτα στο πιάτο
et voilà
Τα βαζάκια μου
Ελληνική σαλάτα
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κούπα ντοματίνια
- 1/4 της κούπας ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Λίγο αγγούρι κομμένο σε κύβους
- Φέτα κομμένη σε κύβους
- Σπασμένο παξιμάδι
- Φύλλα μαϊντανού και δυόσμου
Φακοσαλάτα
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κούπα φακές κόκκινες
- 1/2 κούπα ντοματίνια κίτρινα
- Λιαστή ντομάτα
- Λίγο φρέσκο κρεμμύδι
- Ελιές χωρίς κουκούτσι
- Ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
- Φύλλα σπανάκι
Δείτε εδώ και άλλες συνταγές για σαλάτες και φρουτοσαλάτες