Αρωματίζουμε το ρυζόγαλο με σκόνη κανέλα | Shutterstock
Κουζίνα

Ρυζόγαλο, το «επίσημο» γλυκό της Σκοπέλου

Δεν είναι λίγες oι φορές που έχει σώσει το στομάχι μας από πείνα ή από μια απλή επιθυμία για κάτι γλυκό. Τέσσερα υλικά και λίγη υπομονή αρκούν για να φτιάξετε το τέλειο ρυζόγαλο
Bostanistas

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος στον οποίο δεν αρέσει το ρυζόγαλο… εξαιρουμένων βεβαίως αυτών που δεν πίνουν γάλα!

Εχοντας, λοιπόν, δοκιμάσει πάρα πολλά ρυζόγαλα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, από μαμαδίστικα μέχρι και καλά του εμπορίου, τολμώ να πω πως το καλύτερο ρυζόγαλο το δοκίμασα στη Σκόπελο.

Είναι «επίσημο» γλυκό το ρυζόγαλο στο νησί, καθώς αποτελεί προσφορά μεταξύ των κατοίκων σε διάφορες γιορτές και άλλα τέτοια ωραία. Αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούσαμε για πολλά χρόνια στην «Ηλιόπιτα» και νομίζω πως άρεσε πολύ.

Επίσης νομίζω πως αξίζει να κάνουμε αναφορά σε μια τόσο λιτή και πανεύκολη συνταγή. Άλλωστε, δεν είναι λίγες oι φορές που έχει σώσει το στομάχι μας από πείνα ή από μια απλή επιθυμία για επιδόρπιο. Τέσσερα υλικά (φρέσκο γάλα, ρύζι, ζάχαρη, κανέλα) και λίγη υπομονή είναι αρκετά για να συνθέσουν το τέλειο ρυζόγαλο!

Δείτε τη συνταγή εδώ.