Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος στον οποίο δεν αρέσει το ρυζόγαλο… εξαιρουμένων βεβαίως αυτών που δεν πίνουν γάλα!
Εχοντας, λοιπόν, δοκιμάσει πάρα πολλά ρυζόγαλα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, από μαμαδίστικα μέχρι και καλά του εμπορίου, τολμώ να πω πως το καλύτερο ρυζόγαλο το δοκίμασα στη Σκόπελο.
Είναι «επίσημο» γλυκό το ρυζόγαλο στο νησί, καθώς αποτελεί προσφορά μεταξύ των κατοίκων σε διάφορες γιορτές και άλλα τέτοια ωραία. Αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούσαμε για πολλά χρόνια στην «Ηλιόπιτα» και νομίζω πως άρεσε πολύ.
Επίσης νομίζω πως αξίζει να κάνουμε αναφορά σε μια τόσο λιτή και πανεύκολη συνταγή. Άλλωστε, δεν είναι λίγες oι φορές που έχει σώσει το στομάχι μας από πείνα ή από μια απλή επιθυμία για επιδόρπιο. Τέσσερα υλικά (φρέσκο γάλα, ρύζι, ζάχαρη, κανέλα) και λίγη υπομονή είναι αρκετά για να συνθέσουν το τέλειο ρυζόγαλο!